summertime specials
Pentru multa vreme, tot ceea ce stiam despre sardine era ca se gasesc la magazin, la conserva si nu-mi plac. Pana cand am ajuns in Essaouira, unde am descoperit ce inseamna de fapt sardinele. Si n-am mai vrut sa plec. Tot ceea ce imi doream atunci era sa raman acolo, macar vreo doua saptamani, sa mananc sardine dimineata, la pranz si seara. N-a fost sa fie: am stat doar doua zile. Dar de atunci, de cate ori ma gandesc la Maroc, la mare si la Essaouira, imi amintesc de gratare incinse si de munti de sardine care isi asteptau cuminti clientii pofticiosi.
Saptamana trecuta am gasit sardine la supermarket-ul din colt. Am luat o caserola, de proba. A doua zi am luat doua. Astazi am mai luat trei. Nu ma mai pot satura. Le-am gatit de fiecare data in tigaie, sarate, prajite doar pe partea cu pielea, timp de cateva minute. Uneori le-am mancat goale, stropite doar cu ceva zeama de lamaie. Alteori m-am jucat cu niste zucchini, mazare si sparanghel. Si a iesit ceva frumos potrivit pentru private dinners. Astazi am vrut ceva lejer, de vara, fara prea multe pretentii. Am vrut sa fie verde – pentru ca sardinelor le place verdele – asa ca am combinat praz, varza Savoy si mazare proaspata. Maine o iau de la capat. Ma gandesc la ceva mai special – ca e weekend ^_^
Dar pana atunci, va las reteta asta de sardine cu praz si varza Savoy. Eu zic sa le dati o sansa (sardinelor, that is), pentru ca de buna seama ca sunt in sezon si merita un pic de atentie.
Ingrediente
Metoda de preparare
One thought on “Sardine cu Praz si Varza Savoy”