Vegetarian Recipes and Blog

Portocale rosii, mozarella & rucola

Andra Constantinescu | February 21, 2016 | IarnaPrimavaraRetete

O salata gata in 10 minute featuring portocale (aproape) rosii, mozarella di bufala si rucola

reteta-salata-de-portocale-rosii-cu-mozzarella

Sezonul de portocale rosii (ma rog, sau aproape rosii) e in full swing, motiv pentru care am comandat o ladita intreaga cu gandul sa fac marmelada si ce s-o mai potrivi. Problema cu marmelada e ca am nevoie de doua zile legate in care sa o bibilesc. Si imi trebuie zahar. Mult zahar. Pe care vesnic uit sa il cumpar. Anyway, daca zaharul l-as fi putut rezolva usor, partea cu cele doua zile libere legate n-am reusit s-o rezolv (inca). Asa ca m-am jucat cu portocalele in moduri mai simple, cum ar fi: fresh-uri in fiecare dimineata, crepes Suzzette in weekend-uri si salate care mai de care mai colorate in timpul saptamanii. Cand am ajuns in pana de inspiratie am intrebat-o pe Monica @foodiefamily. As best foodie friends do, Monica mi-a facut o lista fa-bu-loa-sa cu salate, clatite, prepelite si prajituri – all featuring portocale rosii. So, that’s it – mai imi comand o ladita saptamana asta – fie si numai pentru salata cu fasole alba si rosie, cu telina, germeni si portocale rosii. Si prajitura up side down. Errrmmmm si puiul ala la cuptor. Hopefully voi face si marmelada. Sau macar o prepelita a la Monica (that is, daca oi gasi vreo prepeplita prin partea asta a lumii :))

Pana la noi provizii, va las in continuare reteta (daca ii pot spune asa) acestei salate pe care am facut-o cel putin de trei ori in ultimele doua saptamani. Nimic complicat: o portocala rosie, o mana de rucola, cateva inele de ceapa rosie si o mozzarella di bufala de cea mai buna calitate. Pe post de condimente: sare (Maldon, of course), piper negru si ulei de masline Frantoio Muraglia de la I Regali di Francesca. In alte ocazii am mai aruncat deasupra o mana de fulgi de migdale prajiti, fistic ori samburi de nuca. Voi faceti cum va place. Monica zice ca Lidl e bine aprovizionat cu portocale rosii in perioada asta, deci nu aveti nici o scuza ^_^

Enjoy! <3

Andra Constantinescu

Chef. Mentor. Food critic. Fine dining cognoscente. Explorer of flavours. Creator of experiences.

More Posts - Website - Twitter - Facebook - Pinterest - Google Plus

One thought on “Portocale rosii, mozarella & rucola”

Un gand, o idee, o intrebare?

retete, explorari culinare, recenzii de restaurante and more

Aperitiv Bauturi brunch calatorii ceva bun ceva dulce ceva simplu Cina comfort food desert jurnal de calatorie lacto-ovo vegetarian lacto-vegetarian libraria culinara Micul Dejun non-vegetarian ovo-vegetarian paine paine cu maia peste Pranz raw-vegan restaurant review retete de Anul Nou retete de baza retete de Craciun retete de iarna retete de Pasti retete de primavara retete de toamna retete de vara retete rapide salate smochine sparanghel taste of England taste of France taste of India Taste of Italia Taste of London taste of Morocco taste of Romania vegan vegetarian Yotam Ottolenghi
©2017 Mint&Rosemary - Andra Constantinescu. All Rights Reserved. Design by DOJO.