Vegetarian Recipes and Blog

Porridge cu afine, migdale si coaja de lamaie

Andra Constantinescu | January 6, 2015 | IarnaReteteToamnaVara

There’s no such thing as too much porridge!

un mic dejun sanatos si savuros: porridge cu afine

reteta porridge cu afine

Porridge cu afine – colectia de toamna/iarna 2014

Cu riscul de a transforma acest blog intr-un blog de porridge, insist totusi, pentru ca am convingerea ca e un subiect care merita mai multa atentie. Cu atat mai mult acum, in perioada de iarna, cand un castron de porridge este pure comfort food. Iar ceea ce imi place cel mai mult este faptul ca nu te poti plictisi: variantele si combinatiile de fructe/nuci/alune/condimente sunt practic nelimitate. Zilele trecute am combinat o varianta cu afine si banane, iar nu de mult am aruncat in porridge o mana de merisoare si afine deshidratate si un varf de lingurita de scortisoara. Data viitoare ma bate gandul sa las fulgii de ovaz la inmuiat in iaurt peste noapte (am tot dat peste ideea asta in ultima vreme). 

De aceasta data I took my time si am fiert porridge-ul incet, la foc mic, asa – ca la carte, amestecand cu grija pana cand am obtinut o compozitie fina si cremoasa. Desigur, si varianta rapida – foc mediu, amestecat rapid – are avantajele ei, mai cu seama in zilele in care n-ai timp de pierdut la cratita. Dar daca iti doresti cu adevarat o indulgenta, merita sa iti iei vreo 10-15 minute in plus. Pentru ca imi place la nebunie gustul de caramel al zaharului muscovado, am fost generoasa cu el – si cu mine ;). Mai mult decat atat, la final am folosit tehnica de la risotto si am amestecat in porridge un cub de unt. Untul adaugat la final a contribuit si mai mult la cremozitatea porridge-ului. Despre topping nu ar fi prea multe de spus: afine proaspete, fulgi de migdale si coaja de lamaie – asta am avut prin casa, asta am pus. 

Ca element de noutate, am introdus in reteta un mic grafic cu valorile nutritionale (per portie), precum si procentele din doza zilnica recomandata, calculate conform normelor din UK. M-as bucura sa aflu daca gasiti util acest grafic si daca v-ati dori sa il vedeti si in retetele viitoare.  

So here it is, noua mea reteta de porridge cu afine, migdale si coaja de lamaie. Sper sa va placa si ca de obicei, astept cu nerabdare impresiile si sugestile voastre.

Porridge cu afine, migdale si coaja de lamaie

Rating: 51

20 minutes

250 gr/portie

Porridge cu afine, migdale si coaja de lamaie

Ingrediente

    (pentru 3 portii)
  • 500 ml lapte
  • 80 grame fulgi de ovaz
  • 1 gram sare Maldon
  • 20 grame zahar muscovado
  • coaja rasa de la o lamaie mica
  • 20 grame unt
  • 100 grame afine
  • 20 grame fulgi de migdale

Metoda de preparare

  1. Intr-o craticioara se incalzeste laptele la foc mic pana cand ajunge aproape de punctul de fierbere.
  2. Se adauga sarea, zaharul si fulgii de ovaz, apoi o parte din coaja rasa de lamaie si se reduce focul, lasand totul sa fiarba la foc mic si amestecand constant, pana cand se obtine o compozitie cremoasa.
  3. Se ia cratita de pe foc, se adauga untul si se amesteca rapid, pana cand untul este complet incorporat.
  4. Se toarna porridge-ul in castronele, se adauga afine, coaja de lamaie si fulgii de migdale.
http://www.mentasirozmarin.ro/2015/01/porridge-cu-afine-migdale-lamaie.html

Enjoy

Andra Constantinescu

Chef. Mentor. Food critic. Fine dining cognoscente. Explorer of flavours. Creator of experiences.

More Posts - Website - Twitter - Facebook - Pinterest - Google Plus

7 thoughts on “Porridge cu afine, migdale si coaja de lamaie”

  1. Iti urmaresc blogul de multa vreme si-mi place foarte, foarte mult! Retetele sunt grozave si in mod deosebit apreciez preocuparea si atentia cu care tratezi toate subiectele. Imi place la nebunie sa “calatoresc” cu tine in locuri in care probabil ca nu voi ajunge niciodata in realitate, iar cat despre detaliile care preced reteta … ei bine, le citesc cu tot atata placere ca si reteta propriu-zisa.
    In legatura cu valorile nutritionale ale retetei postate – eu le gasesc extrem de utile, mai ales pentru persoanele care sunt atente la ce mananca. O data in plus apreciez efortul tau de a ne bucura pe noi, cititorii tai, cu retete extraordinare si din punct de vedere al gustului, dar si al prezentarii. Te felicit pentru realizarile pe care le ai si iti doresc sa ai parte de un an pe masura exigentelor si dorintelor tale. Iar la cursul pe care il urmezi sa ai succesul pe il meriti !
    Cu drag, Lavinia

  2. Și eu bag porridge intensiv și exact asta-mi place la el: nu numai că te satură, dar ai opțiuni nelimitate la ce să bagi în el. Eu vreau să încerc unul nutritiv la maxim – cu semințe de floarea soarelui, chia și lapte de migdale. O lingură de sirop de arțar. Și-apoi toate fructele uscate posibile. Și întotdeauna scorțișoară. Dar m-am blocat la achiziționarea de chia și uite-mă, poftind pe alte bloguri.

  3. Am inceput sa indragesc si eu porridge-ul. Cand m-am mutat aici acum 3 ani nu am vrut sa aud de porridge dar am inceput sa ii fac fiica-mii (e foarte sanatos) si am prins si eu gust. Asta cu afine si fulgi de migdale arata minunat. Si eu pun cam de toate prin porridge, Sabinei ii place cel mai mult cu sirop de artar insa.

Un gand, o idee, o intrebare?

retete, explorari culinare, recenzii de restaurante and more

Aperitiv Bauturi brunch calatorii ceva bun ceva dulce ceva simplu Cina comfort food desert jurnal de calatorie lacto-ovo vegetarian lacto-vegetarian libraria culinara Micul Dejun non-vegetarian ovo-vegetarian paine paine cu maia peste Pranz raw-vegan restaurant review retete de Anul Nou retete de baza retete de Craciun retete de iarna retete de Pasti retete de primavara retete de toamna retete de vara retete rapide salate smochine sparanghel taste of England taste of France taste of India Taste of Italia Taste of London taste of Morocco taste of Romania vegan vegetarian Yotam Ottolenghi
©2017 Mint&Rosemary - Andra Constantinescu. All Rights Reserved. Design by DOJO.