Bit(e)s and bobs: doua evenimente, o lansare de carte si (scurt) jurnal de studenta
Daca in perioada asta auziti mai rar de mine, este pentru ca odata cu inceperea scolii viata si programul meu s-au schimbat radical, iar eu inca nu reusesc sa ma organizez indeajuns de eficient. Claie peste gramada, acum incep si examenele – alt stress, alta distractie. Dar please bear with me, fac eforturi sa imi intru intr-un oarecare ritm si sa imi gasesc timp si pentru blog, retete si alte povesti culinare. Pana atunci insa, iata cateva vesti bune si o fila din jurnalul meu de studenta π
Trei evenimente importante se intampla in Bucuresti in aceasta luna: o expozitie, o lansare de carte si o conferinta. Sa le luam pe rand:
Raw Generation Expo – editia cu numarul VIII – Bucuresti, 16 Noiembrie 2014.
Raw Generation Expo este un eveniment unic si national, organizat si sponsorizat de Ligia si Raoul Pop. Prin intermediul acestei expozitii vrem sa aratam ca un stil de viata sanatos nu implica doar o alimentatie sanatoasa, ci cuprinde mai multe laturi care ajuta la un echilibru si o stare de bine generala si anume, trebuie sa avem o minte, un trup si un suflet sanatos pentru a ne bucura de o viata linistita. Expozanti din diferite colturi ale tarii si din strainatate (persoane juridice si fizice) participa la fiecare editie pentru a va prezenta alimente, produse diverse, servicii si aparatura care sa va faca viata mai placuta si mai sanatoasa.
Mai mult decat atat, in cadrul evenimentului se va lansa cartea “Raw vegan cu Thermomix”. Fotografiile din aceasta carte sunt semnate de o fata extrem de talentata, pe care eu o admir si o ador: Andreea Craciun, aka Andie. Love you girl, abia astept sa vad si eu cartea! <3
So, daca aveti cateva ore libere duminica, please trageti o fuga la Romexpo si pupati-o pe Andie din partea mea! π
Mai mult, prin amabilitatea Ligiei, va ofer la randul meu oportunitatea de a primi o invitatie pentru doua persoane la aceasta expozitie. Tot ce aveti de facut este sa imi lasati un comentariu la postarea despre eveniment pe pagina de Facebook. (Termen limita: vineri, 14 noiembrie, ora 10:00)
Food Bloggers Conference – Bucuresti, 26 Noiembrie 2014
Food Bloggers Conference este primul eveniment de acest gen in Romania, un eveniment dedicat bloggerilor de food, o excelenta oportunitate de a afla mai multe despre acest domeniu si de a ne reintalni sau de a ne cunoaste si in afara mediului online. Eu una abia astept, cu atat mai mult cu cat am experienta ultimelor doua editii de Food Blogger Connect la Londra si stiu cat de important este un astfel de eveniment pentru comunitatea bloggerilor de food. O sa fie o vizita super-scurta, pentru ca cu greu am reusit sa ma invoiesc de la cursuri, dar intentionez sa make the most of it! π
So, cum e la scoala?
Toata lumea ma intreaba, iar eu de multe ori nu reusesc sa spun mai mult decat “e foarte fain, dar e si foarte greu”. Sunt atat de entuziasmata, si atat de coplesita de cantitatea si de calitatea informatiilor, incat uneori am impresia ca n-o sa am suficient timp pentru a asimila totul. Avem trei materii in acest semestru: Professional Pastry Techniques, Personal Development si Restaurant Skills.
Personal Development e cel mai lejer, multa teorie, insa avantajul cursului este ca ne pregateste si ne obisnuieste cu comunicarea la nivel academic. Toate lucrarile pe care trebuie sa le predam in decursul celor trei ani trebuiesc formulate in stil formal, academic, iar cursul practic ne pregateste si ne obisnuieste cu folosirea acestui format. Prima lucrare (un studiu de 2000 de cuvinte despre Artisan Breads) o predau maine – si nu, inca n-am terminat-o. Pentru ca am emotii si pentru ca mi se pare ca am la dispozitie prea putine cuvinte pentru cat as vrea si as putea sa scriu. (Motiv pentru care de altfel si scriu acum pe blog, in ideea ca poate mai consum din cuvinte – if it makes any sense :))
Restaurant Skills mi se pare cel mai challenging. Materia are o scurta parte teoretica, insa accentul este pus pe partea practica. Pe scurt, in fiecare joi servim in restaurantul scolii, unde se organizeaza diferite functiuni. Restaurantul e specializat pe fine dining, asa ca no pressure! Pana acum am fost pe rand:
– “hot plate waiter” la un eveniment tip bufet, unde cu 10 minute inainte ni s-a comunicat ca va participa un VIP. Norocul meu ca VIP-ul a fost o doamna cu o functie inalta in politica si habar n-am avut despre cine era vorba, asa ca macar din cauza asta nu m-am emotionat. Insa si mai norocul meu a fost ca am reusit performanta sa nu rastorn nici o tava pe vreun invitat. Ba chiar am transportat cu succes si o tava cu vreo 3 pahare de vin (pline). Da, pentru mine asta e un achievement (nu de alta, dar eu sunt obisnuita sa beau vinul, nu sa-l duc altora, if you know what I mean :))).
– “assistant waiter” la o masa de 4 persoane, doi adulti si doi copii. The horror. Toate regulile de silver service pe care le invatasem in teorie si in sesiunile de simulari au fost date peste cap de adultii care s-au razgandit de 3 ori pana au dat comanda finala si de copii care cand nu bateau cu fruculita in farfurii, turnau sucul pe masa si aruncau cu chiflele pe jos. Din acel moment m-am hotarat sa privesc ospatarii cu alti ochi. No, really, chiar nu e un job usor!
Professional Pastry Techniques – evident, asta imi place cel mai mult. Needless to say ca bucataria e dotata ca la carte si ca nu avem voie sa intram daca nu suntem echipati corespunzator. Daca urmariti contul de instagram probabil ca ati vazut deja cateva dintre bunatatile pe care le facem acolo, de la puff pastry si produse derivate, pana la decoratiuni din zahar si ciocolata, paine, tarte si diverse prajituri. Aici am si emotiile cele mai mari, pentru ca examenul va avea atat o parte practica cat si una teoretica, iar tema este Afternoon Tea. Am sa mai revin pe subiectul asta, caci pana la mijlocul lui Decembrie am tot timpul sa imi documentez lucrarea si sa imi dezvolt retetele. Asa ca sa nu va mirati daca in urmatoarea perioada o sa vedeti la mine in feed doar scones, eclairs si alte bazaconii dulci.
Cam atat pentru astazi, ma intorc la lucrarea mea despre painea artizanala. Wish me luck si nu uitati ca va astept la festivalul castanelor π
8 Comments
Fata Dragonului
Dar esti chiar norocoasa, eu aveam cate 6-7 materii pe semestru plus job full time, inca ma mai resimt π iti doresc multa multa putere si nu te speria, ca poti mult, mai mult. xoxo
Fata Dragonului
virgula aia e-n plus π oboseala e de vina
Andra Constantinescu
Iti multumesc pentru sustinere draga mea! :*
dana
Mi-a placut ce am cititi si…cred ca este unul din foarte putinele bloguri pe care am intrat sa citesc ceva π
Felicitari!
A, si prin amabilitatea Laurei Laurentiu,am sa incerc in weekend reteta ta de Sticky Toffee pudding π
Andra Constantinescu
Merci Dana!
Am vazut si prajitura, ma bucur cati-a placut! :*
Andie
Draga mea, iata ca abia acum am vazut articolul tau. Nebunia ultimelor zile a fost… mare. Iti multumesc din suflet pentru cuvintele tale si abia astept sa te imbratisez personal la Conferinta!
Te admir pentru curajul tau de a te intoarce la scoala, intr-o profesie atat de diferita si solicitanta. Eu una nu stiu daca as mai avea atata energie si determinare si rezistenta. Pe de alta parte, atunci cand e pasiune… e altceva. Ma uit la mine in ce hal am muncit pentru cartea asta, cate nopti sacrificate… din pasiune! Pana la urma, iata ca mi-am dat singura raspunsul π
Iti doresc nervi tari, putere de munca si abia astept sa ne mai povestesti, dar mai ales sa ne arati poze. Vom avea muuult de invatat de la tine. Multa bafta!
Andra Constantinescu
My dearest,
Vezi tu, cu pasiunile astea e cam la fel: ai nevoie de curaj, determinare, putere (si cafea :))). Pe de alta parte, toata oboseala si tot stresul trec la un moment dat, iar ceea ce ramane e satisfactia si bucuria ca ai facut ceva in care crezi, care te reprezinta si in care ai pus tot ce ai avut tu mai bun. Iar asta e priceless!
iti tin pumnii stransi pentru lansarea de azi si abia astept sa ne vedem! :*
Pingback: