Retete

Salata verde, Andive, Tahina

Din cadrul serialului de real succes: I know what I'll eat this summer

episodul: “Grill it, dress it, eat it”

salata-andive-tahini

Distributia

In rolurile principale: inimi de salata verde, andive rosii, tahina si lamaie. 

In rolurile secundare: sare afumata, sumac, chives, piper negru.

Coloana sonora: la alegere, in functie de preferinte, chef si buna dispozitie.

Actiune!

1. Grill it! – Si aici ma refer la tot ce iti trece prin cap: praz, ceapa verde, rosii, inimi de salata verde, andive albe sau rosii, you name it. Pentru conformitate, eu azi am avut inimi de salata verde si andive rosii. Daca esti outdoor e simplu: intotdeauna la iesiri din astea exista in trupa cate (cel putin) un expert in gratare, asa ca tot ce ai de facut e sa tai salata si andivele pe jumatate si sa le incredintezi celui responsabil cu gratareala. Stie el ce sa faca cu ele. Daca esti indoor tot ce trebuie sa stii e ca tigaia de grill (preferabil din fonta) trebuie sa fie foarte foarte foarte incinsa inainte de a pune orice in ea. Iar daca vrei sa obtii urmele alea frumoase de gratar, apasa usor jumatatile de salata asa incat sa stea fix pe grill si nu te atinge de ele pana cand nu sunt gata (2-3 minute daca gratarul a fost bine incins).

2. Dress it! – Simplu ca buna ziua: doua-trei linguri de tahina, zeama de la o jumatate de lamaie, un pic de apa (4-5 linguri, dupa caz), 2-3 linguri ulei de masline, sare Maldon (preferabil varianta afumata) si piper negru zdrobit in mojar. Le pui pe toate astea intr-un castron si le amesteci cu un tel in forma de para. Gusti si mai adaugi cate una-alta pe ici-pe colo – ca e dupa cum iti place tie, nu dupa cum zic eu. Cand esti happy cu ce ai produs, mai adaugi cateva fire de chives taiate marunt si niste piper zdrobit. Daca vrei sa experimentezi, poti adauga sumac, seminte de dovleac sau floarea soarelui, chili powder sau boia afumata – whatever tickles your fancy, really.

3. Eat it! – Cum? Pai sa vedem:

a) iei cate o jumatate de salata si o jumatate de andiva de pe platou, le asezi frumos in farfurie, adaugi dressing deasupra, condimentezi cu ce mai vrei tu si le mananci frumos, cu cutit si furculita.

b) renunti la formalitati, pui castronul cu dressingul de tahina in mijlocul platoului, iei cu mana si inmoi bucatile de salata in dressing dupa bunul plac. No cutlery needed, in schimb un servetel ar putea fi util 😉

That’s all, folks! [Cue the exit music]

****

PS: in caz ca intreaba cineva, eu am ales varianta a, sa fie clar!

PPS: un servetel are cineva? 😀

Andra Constantinescu

I am a classically trained chef, with a Masters Degree in Food Business Management. I currently work as a Hospitality Lecturer at London College of Contemporary Arts and at the University of East London. I teach subjects focused on: Food, Society and Culture; Diet & Nutrition; Event Management as well as Marketing and Social Media for Hospitality. I am also a guest lecturer at the University of West London, where I teach Restaurant Reviewing and Social Media for Restaurants.

More Posts - Website - Twitter - Pinterest

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.