Vegetarian Recipes and Blog

Salata verde, Andive, Tahina

Andra Constantinescu | August 6, 2014 | Retete
Din cadrul serialului de real succes: I know what I'll eat this summer

episodul: “Grill it, dress it, eat it”

salata-andive-tahini

Distributia

In rolurile principale: inimi de salata verde, andive rosii, tahina si lamaie. 

In rolurile secundare: sare afumata, sumac, chives, piper negru.

Coloana sonora: la alegere, in functie de preferinte, chef si buna dispozitie.

Actiune!

1. Grill it! – Si aici ma refer la tot ce iti trece prin cap: praz, ceapa verde, rosii, inimi de salata verde, andive albe sau rosii, you name it. Pentru conformitate, eu azi am avut inimi de salata verde si andive rosii. Daca esti outdoor e simplu: intotdeauna la iesiri din astea exista in trupa cate (cel putin) un expert in gratare, asa ca tot ce ai de facut e sa tai salata si andivele pe jumatate si sa le incredintezi celui responsabil cu gratareala. Stie el ce sa faca cu ele. Daca esti indoor tot ce trebuie sa stii e ca tigaia de grill (preferabil din fonta) trebuie sa fie foarte foarte foarte incinsa inainte de a pune orice in ea. Iar daca vrei sa obtii urmele alea frumoase de gratar, apasa usor jumatatile de salata asa incat sa stea fix pe grill si nu te atinge de ele pana cand nu sunt gata (2-3 minute daca gratarul a fost bine incins).

2. Dress it! – Simplu ca buna ziua: doua-trei linguri de tahina, zeama de la o jumatate de lamaie, un pic de apa (4-5 linguri, dupa caz), 2-3 linguri ulei de masline, sare Maldon (preferabil varianta afumata) si piper negru zdrobit in mojar. Le pui pe toate astea intr-un castron si le amesteci cu un tel in forma de para. Gusti si mai adaugi cate una-alta pe ici-pe colo – ca e dupa cum iti place tie, nu dupa cum zic eu. Cand esti happy cu ce ai produs, mai adaugi cateva fire de chives taiate marunt si niste piper zdrobit. Daca vrei sa experimentezi, poti adauga sumac, seminte de dovleac sau floarea soarelui, chili powder sau boia afumata – whatever tickles your fancy, really.

3. Eat it! – Cum? Pai sa vedem:

a) iei cate o jumatate de salata si o jumatate de andiva de pe platou, le asezi frumos in farfurie, adaugi dressing deasupra, condimentezi cu ce mai vrei tu si le mananci frumos, cu cutit si furculita.

b) renunti la formalitati, pui castronul cu dressingul de tahina in mijlocul platoului, iei cu mana si inmoi bucatile de salata in dressing dupa bunul plac. No cutlery needed, in schimb un servetel ar putea fi util πŸ˜‰

That’s all, folks! [Cue the exit music]

****

PS: in caz ca intreaba cineva, eu am ales varianta a, sa fie clar!

PPS: un servetel are cineva? πŸ˜€

Andra Constantinescu

Chef. Mentor. Food critic. Fine dining cognoscente. Explorer of flavours. Creator of experiences.

More Posts - Website - Twitter - Facebook - Pinterest - Google Plus

3 thoughts on “Salata verde, Andive, Tahina”

Un gand, o idee, o intrebare?

retete, explorari culinare, recenzii de restaurante and more

Aperitiv Bauturi brunch calatorii ceva bun ceva dulce ceva simplu Cina comfort food desert jurnal de calatorie lacto-ovo vegetarian lacto-vegetarian libraria culinara Micul Dejun non-vegetarian ovo-vegetarian paine paine cu maia peste Pranz raw-vegan restaurant review retete de Anul Nou retete de baza retete de Craciun retete de iarna retete de Pasti retete de primavara retete de toamna retete de vara retete rapide salate smochine sparanghel taste of England taste of France taste of India Taste of Italia Taste of London taste of Morocco taste of Romania vegan vegetarian Yotam Ottolenghi
©2017 Mint&Rosemary - Andra Constantinescu. All Rights Reserved. Design by DOJO.