Bit(e)s & Bobs,  Blog,  Retete,  Vara

Instagrame de vara

Poze cu (sau fara) retete – o selectie de instagrame publicate de-a lungul timpului pe @mintandrosemary

De ce Instagram? Pentru ca e fun, e super colorat, iti da posibilitatea sa transformi o simpla fotografie intr-o adevarata opera de arta (ok, ok, nici chiar asa, dar anyway, are cateva instrumente cu care te poti juca si cateva filtre foarte foarte faine) si – ce e mai important – e mult mai civilizat decat Facebook-ul, care pe zi ce trece devine tot mai comercial si mai plin de reclame. Sigur ca nu am sa renunt la pagina de Facebook – din contra, am sa pastrez stilul si ritmul cu care v-ati obisnuit si am sa incerc sa actualizez pagina de Facebook de cel putin doua ori pe zi. Instagram insa e locul unde am sa postez in premiera retete aflate in faza de test, etape ale unor retete mai complicate – sau care cer un timp de preparare indelungat, dar si instantanee de vacanta ori din plimbarile prin Londra. 

So, feel free to follow, iar ca sa va fac pofta am selectionat pentru voi cateva dintre cele mai frumoase instagrame cu (sau fara) retete pe care le-am publicat de-a lungul vremii 🙂

1. O salata cu spanac, nectarine la grill, Gorgonzola si samburi de pin – simpla, rapida si super-gustoasa. Reteta nu a mai ajuns sa fie publicata pe blog, desi in timpul verii se intampla foarte des sa o prepar fie in aceasta varianta, fie in diverse alte variatiuni. Pe scurt: Se incinge o tigaie de grill, se pun cateva felii de nectarine si se lasa sa se prajeasca 2-3 minute pe fiecare parte. Se compune o salata din frunze de spanac (sau orice alte frunze verzi: salata verde, rucola etc.), cateva cuburi de branza Gorgonzola, samburi de pin sau nuci. Se adauga nectarinele si se condimenteaza cu sare, piper, ulei de masline extravirgin (cativa stropi) si zeama de lamaie.

 

A photo posted by Andra Constantinescu (@mintandrosemary) on

 

2. Un risotto cu spanac si fasole verde – tehnica de preparare pentru risotto am detaliat-o in mai multe retete postate pe blog. Partea faina la risotto e ca poate fi facut cu orice legume care sunt in sezon. In perioada aceasta eu as testa un risotto cu zucchini (da, da, am o obsesie cu zucchini) sau chiar un risotto cu rosii cherry si busuioc 🙂

 

Green beans & baby spinach risotto #all’onda

A photo posted by Andra Constantinescu (@mintandrosemary) on

 

3. O super-omleta impaturata, cu chives, marar si Pecorino Romano, alaturi de cateva felii de paine cu maia – alegerea ideala pentru breakfast sau brunch. Needless to say more, really. 

 

Happy #breakfast: Chives & dill #omelette w/ linseed #sourdough

A photo posted by Andra Constantinescu (@mintandrosemary) on

 

4. Bruschetta cu rosii Santini – pe o felie de ciabatta cu maia si semola rimacinata di grano duro. Ciabatta cu semola rimacinata di grano duro a fost o reteta de test la care as mai avea de lucrat, insa astept vremuri mai racoroase si perioade cu mai mult timp liber. Bruschetta in schimb, poate fi facuta cu aproape orice fel de paine, asa ca hai sa nu ne cramponam de o ciabatta 🙂

 

#bruschetta couldn’t get better than this: #santini tomatoes on #sourdough #ciabatta #100happydays #day20

A photo posted by Andra Constantinescu (@mintandrosemary) on

 

5. Noodles cu sos de soya si ceapa verde – o cina in 5 minute: am incins intr-un wok 100 grame de noodles, cu sos de soya si vreo 3-4 cepe verzi taiate fara prea mult talent. Simplu, rapid si ieftin – ideal pentru o seara in care n-ai chef sa petreci mai mult de 5 minute in fata aragazului.

 

5 minute #dinner: fresh #noodles, spring onions & dark soy sauce

A photo posted by Andra Constantinescu (@mintandrosemary) on

 

6. Cartofi noi crocanti, cu ceapa verde, chives, chili, piper sichuan si otet din vin rosu – absolut senzationali! Am sa revin cu o poveste detaliata pe tema asta, pentru ca zau merita! 

 

#Dinner for one: crispy new potatoes w/ spring onions, chives, red chilli, sichuan pepper, smoked salt & a splash of white wine vinegar

A photo posted by Andra Constantinescu (@mintandrosemary) on

 

7. Aperol Spritz – pentru ca #italiaonmymind, pentru ca vara si pentru ca e una dintre bauturile mele preferate. Ever!

 

#Italia on my mind: it’s time for an #aperol spritz

A photo posted by Andra Constantinescu (@mintandrosemary) on

 

8. Bruschetta cu rosii si masline Kalamata – o stiti de pe Facebook, unde a fost vedeta saptamanii trecute. Reteta o gasiti tot acolo – nu ca ar fi vreo super-mega filozofie. Dar da, e vremea pentru bruschetti – pentru ca rosiile sunt in plin sezon si daca ar fi dupa mine, as fi in stare sa traiesc o saptamana doar pe baza de paine si rosii.

 

#Summer on a plate: basil, tomato & kalamata olives #bruschetta ❤️

A photo posted by Andra Constantinescu (@mintandrosemary) on

 

9. Porumb copt cu unt si sumac, servit alaturi de o salsa de rosii cu chili, ceapa verde si creson – Reteta finala a fot deja publicata pe blog, asa ca daca v-am facut pofta, va invit sa aruncati o privire aici. Chestia faina e ca – in cazul putin probabil in care ramaneti cu porumb copt pentru a doua zi – il puteti adauga intr-o salata de rosii cu ceapa. Iese ceva bun, trust me.

 

Midsummer yumminess 🌞 #cornonthecob

A photo posted by Andra Constantinescu (@mintandrosemary) on

 

10. Brownie cu ciocolata si sare Maldon – inca in teste, but not for long. De fapt, cred ca reteta in sine nu ridica foarte multe probleme. Singura problema poate, ar fi aceea ca eu tot caut motive sa tin reteta asta in teste – pentru ca asta inseamna mai multe brownies pentru mine la cafeaua de dimineata ðŸ™‚ 

 

chocolate + maldon salt = #brownie

A photo posted by Andra Constantinescu (@mintandrosemary) on

So, see you on Instagram my friends! Ma gasiti sub username-ul de @mintandrosemary, sau sub hastag-urile: #mentasirozmarin si #mintandrosemary.

From London,

with love,

Andra

Andra Constantinescu

I am a classically trained chef, with a Masters Degree in Food Business Management. I currently work as a Hospitality Lecturer at London College of Contemporary Arts and at the University of East London. I teach subjects focused on: Food, Society and Culture; Diet & Nutrition; Event Management as well as Marketing and Social Media for Hospitality. I am also a guest lecturer at the University of West London, where I teach Restaurant Reviewing and Social Media for Restaurants.

More Posts - Website - Twitter - Pinterest

6 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.