Salate vegetariene de vara – selectie
O selectie de salate vegetariene de vara: rapide, simple, lejere si racoritoare.
Enjoy! π
Salata de Pak Choi cu sparanghel, fistic si masline – una dintre cele mai frumoase salate vegetariene, avand ca actori principali varza chinezeasca (Pak Choi) si sparanghelul. Pentru varietate, puteti adauga fasii de castravete sau zucchini, iar pe post de condiment va recomand sa folositi un dressing simplu, cu ulei de masline, zeama de lamaie si mustar. Poate fi servita ca fel principal sau pe post de garnitura, alaturi de o tarta cu legume.
Salata de zucchini cu rucola, marar si Parmigiano Reggiano – O alternativa sofisticata la clasica salata de cruditati, aceasta salata de dovlecei verzi, cu rucola, marar si parmezan arata spectaculos si este foarte lejera Dovleceii verzi cruzi au un gust fin si delicat, iar rucola si mararul aduc un plus de savoare acestei salate. Mai mult decat atat, cateva fasii de parmezan rase fin pe deasupra transforma aceasta salata intr-un preparat elegant. Salata poate fi servita atat ca aperitiv, cat si pe post de garnitura, alaturi de o tarta cu sparanghel.
Salata de andive cu patrunjel si marar – Nu e nimic complicat in aceasta salata, insa tocmai ingredientele simple si dressing-ul extrem de usor transforma andiva in βvedetaβ, scotand-i in evidenta prospetimea si gustul intens, crocant, usor amarui. Ca o idee, puteti inlocui zeama de lamaie cu zeama de lime si puteti adauga in aceasta salata si cateva fasii de fenicul pentru un plus de savoare.
Salata de rosii Heilroom cu burrata, fistic si lime – simplu si la subiect: rosii heilroom, obtinute din seminte transmise din generatie in generatie, intr-un mariaj made in haven cu una dintre cele mai delicate branzeturi italienesti: burrata. Un strop de lime, cateva picaturi de ulei de masline extravirgin, sare Maldon, piper negru proaspat macinat, fistic si busuioc verde – este tot ce avem nevoie pentru a condimenta aceasta salata.
Salata de vara cu mozzarella di buffala, ridichi, mazare verde si menta – acum trei ani intitulam aceasta salata “summer on a plate”, iar de atunci a ramas pentru mine salata-etalon a fiecarui inceput de vara. Vedeta acestei salate este fara indoiala un bulgare generos de mozzarella di bufala, iar in continuare reteta e simpla: cateva ingrediente de sezon, alese cu grija, un strop de zeama de lamaie, ulei de masline extravirgin, sare Maldon si piper negru proaspat macinat.
Salata de capsuni cu suc de portoclae, lamaie si menta – nu puteam sa inchei selectia de salate vegetariene de vara fara un desert, nu-i asa? Si cum leit-motivul acestei selectii este ideea de simplitate, iata ca si salata-desert se inscrie in acelasi tipar. Trei ingrediente principale: capsuni, suc de portocale si menta, alaturi de doua ingrediente secundare, pe post de condiment: zahar brun si zeama de lamaie.
In speranta ca v-a placut aceasta selectie va invit in continuare la o discutie libera pe tema salatelor de vara. Care este salata voastra preferata? Aveti vreun ingredient pe care il indragiti in mod special? Ce dressing-uri va plac? Preferati dressing-urile simple, cu ulei de masline si zeama de lamaie, sau sunteti adeptii dressing-urilor sofisticate?
Astept cu interes raspunsurile voastre si va doresc o zi racoroasa in continuare! π
From London,
with love,
Andra
One Comment
ancuta
De vis π merci !