Vegetarian Recipes and Blog

Salate vegetariene de vara – selectie

Andra Constantinescu | June 12, 2014 | Retete

O selectie de salate vegetariene de vara: rapide, simple, lejere si racoritoare.

Enjoy! πŸ™‚

salate-vegetariene-de-vara-pak-choi

Salata de Pak Choi cu sparanghel, fistic si masline – una dintre cele mai frumoase salate vegetariene, avand ca actori principali varza chinezeasca (Pak Choi) si sparanghelul. Pentru varietate, puteti adauga fasii de castravete sau zucchini, iar pe post de condiment va recomand sa folositi un dressing simplu, cu ulei de masline, zeama de lamaie si mustar. Poate fi servita ca fel principal sau pe post de garnitura, alaturi de o tarta cu legume. 

salate-vegetariene-de-vara-zucchini

Salata de zucchini cu rucola, marar si Parmigiano Reggiano – O alternativa sofisticata la clasica salata de cruditati, aceasta salata de dovlecei verzi, cu rucola, marar si parmezan arata spectaculos si este foarte lejera Dovleceii verzi cruzi au un gust fin si delicat, iar rucola si mararul aduc un plus de savoare acestei salate. Mai mult decat atat, cateva fasii de parmezan rase fin pe deasupra transforma aceasta salata intr-un preparat elegant. Salata poate fi servita atat ca aperitiv, cat si pe post de garnitura, alaturi de o tarta cu sparanghel. 

salate-vegetariene-de-vara-andive

Salata de andive cu patrunjel si marar – Nu e nimic complicat in aceasta salata, insa tocmai ingredientele simple si dressing-ul extrem de usor transforma andiva in β€œvedeta”, scotand-i in evidenta prospetimea si gustul intens, crocant, usor amarui. Ca o idee, puteti inlocui zeama de lamaie cu zeama de lime si puteti adauga in aceasta salata si cateva fasii de fenicul pentru un plus de savoare.

salate-vegetariene-de-vara-rosii-burrata

 

Salata de rosii Heilroom cu burrata, fistic si lime – simplu si la subiect: rosii heilroom, obtinute din seminte transmise din generatie in generatie, intr-un mariaj made in haven cu una dintre cele mai delicate branzeturi italienesti: burrata. Un strop de lime, cateva picaturi de ulei de masline extravirgin, sare Maldon, piper negru proaspat macinat, fistic si busuioc verde – este tot ce avem nevoie pentru a condimenta aceasta salata. 

salate-vegetariene-de-vara-mozzarella-menta

 Salata de vara cu mozzarella di buffala, ridichi, mazare verde si menta – acum trei ani intitulam aceasta salata “summer on a plate”, iar de atunci a ramas pentru mine salata-etalon a fiecarui inceput de vara. Vedeta acestei salate este fara indoiala un bulgare generos de mozzarella di bufala, iar in continuare reteta e simpla: cateva ingrediente de sezon, alese cu grija, un strop de zeama de lamaie, ulei de masline extravirgin, sare Maldon si piper negru proaspat macinat. 

salate-vegetariene-de-vara-capsuni

 

Salata de capsuni cu suc de portoclae, lamaie si menta – nu puteam sa inchei selectia de salate vegetariene de vara fara un desert, nu-i asa? Si cum leit-motivul acestei selectii este ideea de simplitate, iata ca si salata-desert se inscrie in acelasi tipar. Trei ingrediente principale: capsuni, suc de portocale si menta, alaturi de doua ingrediente secundare, pe post de condiment: zahar brun si zeama de lamaie.

In speranta ca v-a placut aceasta selectie va invit in continuare la o discutie libera pe tema salatelor de vara. Care este salata voastra preferata? Aveti vreun ingredient pe care il indragiti in mod special? Ce dressing-uri va plac? Preferati dressing-urile simple, cu ulei de masline si zeama de lamaie, sau sunteti adeptii dressing-urilor sofisticate? 

Astept cu interes raspunsurile voastre si va doresc o zi racoroasa in continuare! πŸ™‚

From London,

with love,

Andra

Andra Constantinescu

Chef. Mentor. Food critic. Fine dining cognoscente. Explorer of flavours. Creator of experiences.

More Posts - Website - Twitter - Facebook - Pinterest - Google Plus

One thought on “Salate vegetariene de vara – selectie”

Un gand, o idee, o intrebare?

retete, explorari culinare, recenzii de restaurante and more

Aperitiv Bauturi brunch calatorii ceva bun ceva dulce ceva simplu Cina comfort food desert jurnal de calatorie lacto-ovo vegetarian lacto-vegetarian libraria culinara Micul Dejun non-vegetarian ovo-vegetarian paine paine cu maia peste Pranz raw-vegan restaurant review retete de Anul Nou retete de baza retete de Craciun retete de iarna retete de Pasti retete de primavara retete de toamna retete de vara retete rapide salate smochine sparanghel taste of England taste of France taste of India Taste of Italia Taste of London taste of Morocco taste of Romania vegan vegetarian Yotam Ottolenghi
©2017 Mint&Rosemary - Andra Constantinescu. All Rights Reserved. Design by DOJO.