Retete vegetariene cu stil: salata de andive cu masline si patrunjel
Astazi va prezint o reteta simpla, ideala pentru micul dejun, sau pe post de garnitura la pranz sau cina: salata de andive cu masline si patrunjel – arome simple, proaspete si revigorante, intr-o salata gustoasa si sanatoasa!
In incercarea mea de a demonta mitul conform caruia vegetarienii mananca doar salate de cruditati, multa vreme am evitat sa pun pe blog retete de salate. De altfel, daca va uitati pe lista de retete, capitolul “salate” este destul de slab reprezentat, continand doar doua salate calde si cateva salate reci. Cu toate astea, va marturisesc ca iubesc salatele, fie ele simple, de cruditati, de fructe sau legume ori salate mai elaborate, cu branzeturi si dressing-uri sofisticate. Mai mult decat atat, cred cu tarie ca salatele ar trebui sa fie o parte importanta a oricarui meniu si a oricarei diete, indiferent daca sunteti sau nu vegetarieni. Pentru aceste motive, am hotarat sa aduc in prim plan discutia despre salate si am sa incep astazi prin a va prezenta una dintre salatele mele preferate: salata de andive cu masline si patrunjel.
Nu e nimic complicat in aceasta salata, insa tocmai ingredientele simple si dressing-ul extrem de usor transforma andiva in “vedeta”, scotand-i in evidenta prospetimea si gustul intens, crocant, usor amarui. Pe scurt, am taiat andiva in fasii nu foarte subtiri, am adaugat o cantitate generoasa de masline (pentru conformitate, am folosit masline Taggiasca, insa la fel de bine ati putea folosi masline Kalamata) si am condimentat salata cu patrunjel proaspat tocat, sare Maldon, zeama de lamaie si ulei de masline extravirgin. Ca o idee, puteti inlocui zeama de lamaie cu zeama de lime si puteti adauga in aceasta salata si cateva fasii de fenicul pentru un plus de savoare.
—- Reteta: salata de andive cu masline si patrunjel —-
Salata de andive cu masline si patrunjel
Ingredients
Ingrediente (pentru doua portii)
- - doua andive
- - 100 grame masline Taggiasca
- - frunze proaspete de patrunjel
- - o lingura de ulei de masline Extravirgin
- - zeama de la o jumatate de lamaie
- - sare Maldon
Instructions
Metoda de preparare
- 1. Andivele se taie in fasii late. Se aseaza intr-un castron, se adauga maslinele, zeama de lamaie si uleiul de masline.
- 2. Se condimenteaza cu frunze de patrunjel proaspat tocate si sare Maldon.
3 Comments
Alexandra
Foarte simpla si sunt sigura ca si delicioasa. Imi plac foarte mult andivele, mai ales intr-o salata, creatie proprie, care include si nuci si branza cu mucegai.
Andra Constantinescu
Alexandra, nimic nu se compara cu o salata “creatie proprie”. Cu atat mai mult cu cat contine si ingredientele magice: nuci si branza cu mucegai! 🙂
Pingback: