Vegetarian Recipes and Blog

Retete de sarbatoare: punch cu merisoare si brandy

Andra Constantinescu | December 21, 2013 | Retete

 Un meniu de sarbatoare nu e complet daca nu contine si o bautura speciala. Propunerea mea pentru sarbatorile din acest an este simpla, parfumata, usor alcolizata si -va previn- creeaza dependenta. Ladies and gents, I give you: punch cu merisoare si brandy.

Enjoy!

 

reteta-punch-cu-merisoare-brandy

 

Daca v-a placut selectia mea de retete vegetariene pentru Craciun, ce spuneti daca acum, pe ultima suta de metri, va tentez si cu o bautura la fel de speciala? Va promit ca nu va ia mai mult de 10 minute sa o preparati, iar rezultatul este excelent! Pe scurt, avem asa: merisoare, mere, scortisoara, zahar brun si brandy in cantitati pe care eu am sa vi le las mai jos, insa v-as recomanda sa nu va stresati prea tare cu gramajele. Din contra: fiti indrazneti cu fructele (daca nu gasiti merisoare proaspete, cautati varianta congelata, sau inlocuiti-le cu rodie), fiti liberi sa experimentati cu condimentele (star anise e o alegere excelenta alaturi de scortisoara, la fel si cuisoarele sau un praf de nucsoara) si by all means, fiti generosi cu brandy-ul! 🙂

Astea fiind spuse, eu am sa imi iau o scurta vacanta, insa inainte de asta va invit sa ciocnim un pahar de punch si va doresc tutror sa aveti un Craciun de poveste, sa fiti inconjurati de familie si cei dragi voua, sa va bucurati si sa sarbatoriti impreuna aceasta minunata perioada a anului!

Punch cu merisoare si brandy
Serves 4
O bautura de sarbatoare, vesela si aromata, ideala pentru a fi savurata alaturi de prieteni si familie
Write a review
Print
Prep Time
10 min
Total Time
10 min
Prep Time
10 min
Total Time
10 min
Ingredients
  1. - 150 grame merisoare
  2. - 50 grame zahar muscovado
  3. - 150 grame mere (taiate in bucatele)
  4. - o jumatate de lingurita de scortisoara pudra
  5. - 150 ml apa (sau suc de mere)
  6. - zeama de la o lamaie
  7. - 150 ml brandy
  8. - un mar taiat in felii subtiri - pentru servire
Instructions
  1. 1. Se introduc toate ingredientele intr-un robot de bucatarie si mixati timp de 2-3 minute.
  2. 2. Se strecoara toata compozitia printr-o sita fina, iar lichidul obtinut se transfera intr-o carafa sau recipient de sticla.
  3. 3. Se pastreaza la rece, iar inante de servire se adauga cuburi de gheata si felii subtiri de mar.
Chef Andra Constantinescu http://www.mentasirozmarin.ro/

Andra Constantinescu

Chef. Mentor. Food critic. Fine dining cognoscente. Explorer of flavours. Creator of experiences.

More Posts - Website - Twitter - Facebook - Pinterest - Google Plus

One thought on “Retete de sarbatoare: punch cu merisoare si brandy”

Un gand, o idee, o intrebare?

retete, explorari culinare, recenzii de restaurante and more

Aperitiv Bauturi brunch calatorii ceva bun ceva dulce ceva simplu Cina comfort food desert jurnal de calatorie lacto-ovo vegetarian lacto-vegetarian libraria culinara Micul Dejun non-vegetarian ovo-vegetarian paine paine cu maia peste Pranz raw-vegan restaurant review retete de Anul Nou retete de baza retete de Craciun retete de iarna retete de Pasti retete de primavara retete de toamna retete de vara retete rapide salate smochine sparanghel taste of England taste of France taste of India Taste of Italia Taste of London taste of Morocco taste of Romania vegan vegetarian Yotam Ottolenghi
©2017 Mint&Rosemary - Andra Constantinescu. All Rights Reserved. Design by DOJO.