Retete

Retete de sarbatoare: punch cu merisoare si brandy

 Un meniu de sarbatoare nu e complet daca nu contine si o bautura speciala. Propunerea mea pentru sarbatorile din acest an este simpla, parfumata, usor alcolizata si -va previn- creeaza dependenta. Ladies and gents, I give you: punch cu merisoare si brandy.

Enjoy!

 

reteta-punch-cu-merisoare-brandy

 

Daca v-a placut selectia mea de retete vegetariene pentru Craciun, ce spuneti daca acum, pe ultima suta de metri, va tentez si cu o bautura la fel de speciala? Va promit ca nu va ia mai mult de 10 minute sa o preparati, iar rezultatul este excelent! Pe scurt, avem asa: merisoare, mere, scortisoara, zahar brun si brandy in cantitati pe care eu am sa vi le las mai jos, insa v-as recomanda sa nu va stresati prea tare cu gramajele. Din contra: fiti indrazneti cu fructele (daca nu gasiti merisoare proaspete, cautati varianta congelata, sau inlocuiti-le cu rodie), fiti liberi sa experimentati cu condimentele (star anise e o alegere excelenta alaturi de scortisoara, la fel si cuisoarele sau un praf de nucsoara) si by all means, fiti generosi cu brandy-ul! 🙂

Astea fiind spuse, eu am sa imi iau o scurta vacanta, insa inainte de asta va invit sa ciocnim un pahar de punch si va doresc tutror sa aveti un Craciun de poveste, sa fiti inconjurati de familie si cei dragi voua, sa va bucurati si sa sarbatoriti impreuna aceasta minunata perioada a anului!

Punch cu merisoare si brandy

O bautura de sarbatoare, vesela si aromata, ideala pentru a fi savurata alaturi de prieteni si familie
Prep Time10 minutes
Total Time10 minutes
Servings: 4
Author: Andra Constantinescu

Ingredients

  • - 150 grame merisoare
  • - 50 grame zahar muscovado
  • - 150 grame mere taiate in bucatele
  • - o jumatate de lingurita de scortisoara pudra
  • - 150 ml apa sau suc de mere
  • - zeama de la o lamaie
  • - 150 ml brandy
  • - un mar taiat in felii subtiri - pentru servire

Instructions

  • 1. Se introduc toate ingredientele intr-un robot de bucatarie si mixati timp de 2-3 minute.
  • 2. Se strecoara toata compozitia printr-o sita fina, iar lichidul obtinut se transfera intr-o carafa sau recipient de sticla.
  • 3. Se pastreaza la rece, iar inante de servire se adauga cuburi de gheata si felii subtiri de mar.

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.