Vegetarian Recipes and Blog

Taste of Italia: spaghetti ai pomodorini e basilico – spaghetti cu rosii si busuioc [*ovo-vegetarian]

Andra Constantinescu | July 23, 2013 | Retete

3 ingrediente principale, 15 minute timp total de preparare si un preparat pe care daca ar fi sa il denumesc altfel decat “spaghetti ai pomodorini e basilico”, l-as denumi simplu: “Italia on a plate”

spaghetti-pomodorini

 

Β  Β  Β  Β  Nu stiu cum sa explic asta cu a ti se face dor de o tara, oamenilor normali presupun ca li se face dor de alti oameni nu de o tara intreaga, dar mie va spun sincer ca mi se face dor de Italia cel putin o data pe saptamana, daca nu chiar mai des. Cu atat mai mult vara, cand visez la plaje cu nisip fin si mare cristalina, la forfota Romei intr-o seara de August, la un spritz pe marginea unui canal obscur in Venetia, la o plimbare racoritoare prin padurile de langa Monterenzio, ori la o cina imbelsugata alaturi de prieteni dragi pe care ii vad mult prea rar!
Si daca mi se face dor de Italia, de obicei am doua variante: trag o fuga pana acolo – ceea ce daca ar fi posibil sa se intample o data pe luna sau macar o data la doua luni ar fi ideal, dar in general se intampla o data-de doua (si rareori de 3-4) ori pe an, sau iau la puricat L’enciclopedia della Cucina Italiana in cautare de retete care sa imi aduca o bucatica de Italia in farfurie si in suflet.
De aceasta data insa, nu am ales nici una dintre cele doua variante de mai sus: oricat de mult mi-as dori, pana in septembrie nu am cum sa ajung pe meleaguri italiene, iar pentru o farfurie de spaghetti cu rosii si busuioc zau ca nu trebuie sa citesti cine-stie-ce encicopedii, si nici macar o reteta foarte elaborata nu e necesara, pentru ca in definitiv, sunt atat de putine ingrediente in aceasta reteta incat ne putem juca foarte usor cu cantitatile.

 

spaghetti-pomodorini

 

In orice caz, cu titlu absolut orientativ, iata in continuare reteta pentru spaghetti cu rosii si busuioc:
Ingrediente pentru doua portii:

[tabs slidertype=”top tabs”] [tabcontainer] [tabtext]Ingrediente[/tabtext] [tabtext]Metoda de preparare[/tabtext] [/tabcontainer] [tabcontent] [tab]

– 300 grame spaghetti
– 150 grame rosii santini
– doi catei de usturoi
– doua linguri de ulei de masline
– cateva frunze proaspete de busuioc
– sare Maldon pentru condimentare
– sare de mare pentru fiert spaghetele
– piper negru proaspat macinat

[/tab] [tab]

1. Puneti 2,5 litri de apa la fiert impreuna cu doua lingurite generoase de sare de mare.
2. Cand apa incepe sa clocoteasca, adaugati spaghetele si lasati-le la fiert timp de 3 minute daca sunt proaspete si conform indicatiilor de pe ambalaj daca folositi spaghete uscate.
3. Separat, incingeti uleiul intr-o tigaie si adaugati usturoiul zdrobit usor cu latul cutitului. Dunstuiti usor usturoiul timp de 2-3 minute apoi scoateti-l afara.
4. Adaugati rosiile taiate in jumatate si dunstuiti-le usor timp de 2-3 minute, cat se imbine usor cu uleiul aromat, fara insa sa se zdrobeasca sau sa se inmoaie prea tare.
5. Cand spaghetele sunt fierte, adaugati-le in tigaie, impreuna cu doua linguri de apa in care au fiert, condimentati cu sare maldon si piper si lasati-le pe foc timp de inca 2 minute.
6. Scoateti pastele pe doua farfurii, condimentati cu piper negru proaspat macinat si cu cateva frunze proaspete de busuioc si serviti imediat.

[/tab] [/tabcontent] [/tabs]

spaghetii-rosii-busuioc

 

Va doresc pofta buna si o saptamana excelenta!
You can also read the recipe in English on www.mintandrosemary.com

Andra Constantinescu

Chef. Mentor. Food critic. Fine dining cognoscente. Explorer of flavours. Creator of experiences.

More Posts - Website - Twitter - Facebook - Pinterest - Google Plus

5 thoughts on “Taste of Italia: spaghetti ai pomodorini e basilico – spaghetti cu rosii si busuioc [*ovo-vegetarian]”

  1. Bune, buna….merci pt inspiratie….chiar ma gandeam ce sa mai fac de mancare acasa…direct pe aceste paste…rosii detinem cat cuprinde in gradina si basilico cu gust de Grecia (am carat ghiveciul cu busuioc din Thassos) …..deci la treaba. Iti urmaresc blogul de mult timp si postarile pe facebook, te admir….O zi minunata iti doresc….din tara …pt tine acolo. Sper ca londoneziiiiiiii sunt “fericiti” azi cu vestea nasterii unui bebe in familia regala…

    1. Tatiana, estii o draguta!
      Iti multumesc mult pentru cuvintele frumoase!
      Nici nu vreau sa imi imaginez ce bunatate ai sa faci tu acolo cu rosii de gradina si ah, busuiocul ala din Grecia!
      Te pup draga mea! :*

Un gand, o idee, o intrebare?

retete, explorari culinare, recenzii de restaurante and more

Aperitiv Bauturi brunch calatorii ceva bun ceva dulce ceva simplu Cina comfort food desert jurnal de calatorie lacto-ovo vegetarian lacto-vegetarian libraria culinara Micul Dejun non-vegetarian ovo-vegetarian paine paine cu maia peste Pranz raw-vegan restaurant review retete de Anul Nou retete de baza retete de Craciun retete de iarna retete de Pasti retete de primavara retete de toamna retete de vara retete rapide salate smochine sparanghel taste of England taste of France taste of India Taste of Italia Taste of London taste of Morocco taste of Romania vegan vegetarian Yotam Ottolenghi
©2017 Mint&Rosemary - Andra Constantinescu. All Rights Reserved. Design by DOJO.