reteta omleta cu sparanghel si ceapa verde
Primavara,  Retete

Omleta cu sparanghel si ceapa verde

Hello Spring!  

Omleta cu sparanghel si ceapa verde
rateta Omleta cu sparanghel si ceapa verde 

 Omleta cu sparanghel si ceapa verde

{Hello Spring, wherever you are! Te-am vazut acum cateva saptamani, erai in trecere prin Londra. Apoi ai vizitat scurt Timisoara – stiu asta, pentru ca am fost acolo, chiar de 8 Martie, te-am vazut in Piata Unirii – erai incredibil de frumoasa! Apoi te-am pierdut – pe undeva pe drum probabil, ca sunt si eu o plimbareata, la fel ca tine. Acum insa te caut, te caut cu disperare printre fulgii mari de zapada care imi bat la geam inca de ieri, te caut in pomii infloriti care dardaie acum de frig si vant, te caut in piete, printre tarabele pline cu vredeturi crude si proaspete – numai bune de inveselit mesele si sufletele noastre zgribulite de atata iarna. Uite, m-am gandit chiar sa iti pregatesc o reteta frumoasa, sa te intampin asa cum se cuvine: cu verde si cu bucurie! Nu-i asa ca ai sa vii? Please, pretty pretty please!}
 
reteta-omleta-cu-sparanghel
 
Nu stiu cum e pe acolo pe unde sunteti voi, daca primavara v-a gasit sau inca va mai cauta, insa eu vreau sa deschid oficial sezonul retetelor de primavara din acest an cu o reteta fabuloasa, perfecta pentru un mic dejun intarziat, sau chiar un brunch de weekend, alaturi de prieteni. Este o reteta simpla, o omleta cu sparanghel si ceapa verde la grill, asezonata cu marar si branza proaspata de capra. Am incercat aceasta reteta in mai multe variante (simpla – fara marar sau branza, ori cu ciuperci sotate si cimbru), insa cel mai mult mi-a placut in combinatia cu marar proaspat si branza de capra. Am preferat sa fac omleta simpla, doar din ou batut cu putina sare si am adaugat mararul si branza de capra doar la final, inainte de servire, pentru a pastra aromele individuale si pentru a nu acapara prea mult din aroma fina a sparanghelului. 
 
Omleta cu sparanghel si ceapa verde

Omleta cu sparanghel si ceapa verde

Ingrediente

  • doua oua
  • 10 grame unt
  • 10 fire de sparanghel
  • 6 fire de ceapa verde
  • cateva fire de marar proaspat
  • 30 grame branza proaspata de capra
  • sare roz de Himalaya
  • piper negru proaspat macinat

Metoda de preparare

  1. Ouale se bat separat in doua castronele, si se asezoneaza cu putina sare.
  2. Se incing 5 grame de unt intr-o tigaie pentru clatite si se adauga primul ou batut. Se prajeste pe ambele parti, asemeni unei clatite. Se repeta operatiunea si pentru al doilea ou.
  3. Sparanghelul se spala si se curata, inlaturand "aripioarele".
  4. Se aseaza ceapa verde si sparanghelul intr-o tigaie de grill, fara ulei, si se prajesc timp de cateva minute.
  5. Pentru servire, se presara marar proaspat pe fiecare omleta, se adauga cate 4 fire de sparanghel si doua fire de ceapa verde si se ruleaza. Se aseaza cate o omleta taiata in jumatate pe o farfurie de marime medie, se presara deasupra bucatele de branza de capra si se decoreaza cu cate un fir de asparagus si un fir de ceapa verde.
  6. Se condimenteaza cu piper negru proaspat macinat.
http://www.mentasirozmarin.ro/2013/03/omleta-cu-sparanghel.html
 

         Va doresc pofta buna si o primavara plina de culoare! 🙂

Andra Constantinescu

I am a classically trained chef, with a Masters Degree in Food Business Management. I currently work as a Hospitality Lecturer at London College of Contemporary Arts and at the University of East London. I teach subjects focused on: Food, Society and Culture; Diet & Nutrition; Event Management as well as Marketing and Social Media for Hospitality. I am also a guest lecturer at the University of West London, where I teach Restaurant Reviewing and Social Media for Restaurants.

More Posts - Website - Twitter - Pinterest

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.