Vegetarian Recipes and Blog

Omleta cu sparanghel si ceapa verde

Andra Constantinescu | March 24, 2013 | Retete

Hello Spring!  

reteta-omleta-cu-sparanghel  
 
{Hello Spring, wherever you are! Te-am vazut acum cateva saptamani, erai in trecere prin Londra. Apoi ai vizitat scurt Timisoara – stiu asta, pentru ca am fost acolo, chiar de 8 Martie, te-am vazut in Piata Unirii – erai incredibil de frumoasa! Apoi te-am pierdut – pe undeva pe drum probabil, ca sunt si eu o plimbareata, la fel ca tine. Acum insa te caut, te caut cu disperare printre fulgii mari de zapada care imi bat la geam inca de ieri, te caut in pomii infloriti care dardaie acum de frig si vant, te caut in piete, printre tarabele pline cu vredeturi crude si proaspete – numai bune de inveselit mesele si sufletele noastre zgribulite de atata iarna. Uite, m-am gandit chiar sa iti pregatesc o reteta frumoasa, sa te intampin asa cum se cuvine: cu verde si cu bucurie! Nu-i asa ca ai sa vii? Please, pretty pretty please!}
 
reteta-omleta-cu-sparanghel
 
Nu stiu cum e pe acolo pe unde sunteti voi, daca primavara v-a gasit sau inca va mai cauta, insa eu vreau sa deschid oficial sezonul retetelor de primavara din acest an cu o reteta fabuloasa, perfecta pentru un mic dejun intarziat, sau chiar un brunch de weekend, alaturi de prieteni. Este o reteta simpla, o omleta cu sparanghel si ceapa verde la grill, asezonata cu marar si branza proaspata de capra. Am incercat aceasta reteta in mai multe variante (simpla – fara marar sau branza, ori cu ciuperci sotate si cimbru), insa cel mai mult mi-a placut in combinatia cu marar proaspat si branza de capra. Am preferat sa fac omleta simpla, doar din ou batut cu putina sare si am adaugat mararul si branza de capra doar la final, inainte de servire, pentru a pastra aromele individuale si pentru a nu acapara prea mult din aroma fina a sparanghelului. 
 
Omleta cu sparanghel si ceapa verde

Omleta cu sparanghel si ceapa verde

Ingrediente

  • doua oua
  • 10 grame unt
  • 10 fire de sparanghel
  • 6 fire de ceapa verde
  • cateva fire de marar proaspat
  • 30 grame branza proaspata de capra
  • sare roz de Himalaya
  • piper negru proaspat macinat

Metoda de preparare

  1. Ouale se bat separat in doua castronele, si se asezoneaza cu putina sare.
  2. Se incing 5 grame de unt intr-o tigaie pentru clatite si se adauga primul ou batut. Se prajeste pe ambele parti, asemeni unei clatite. Se repeta operatiunea si pentru al doilea ou.
  3. Sparanghelul se spala si se curata, inlaturand "aripioarele".
  4. Se aseaza ceapa verde si sparanghelul intr-o tigaie de grill, fara ulei, si se prajesc timp de cateva minute.
  5. Pentru servire, se presara marar proaspat pe fiecare omleta, se adauga cate 4 fire de sparanghel si doua fire de ceapa verde si se ruleaza. Se aseaza cate o omleta taiata in jumatate pe o farfurie de marime medie, se presara deasupra bucatele de branza de capra si se decoreaza cu cate un fir de asparagus si un fir de ceapa verde.
  6. Se condimenteaza cu piper negru proaspat macinat.
http://www.mentasirozmarin.ro/2013/03/omleta-cu-sparanghel.html
 

         Va doresc pofta buna si o primavara plina de culoare! πŸ™‚

Andra Constantinescu

Chef. Mentor. Food critic. Fine dining cognoscente. Explorer of flavours. Creator of experiences.

More Posts - Website - Twitter - Facebook - Pinterest - Google Plus

5 thoughts on “Omleta cu sparanghel si ceapa verde”

  1. Ce bunatate! πŸ™‚ Si eu astept primavara, si eu azi dimineatao cautam printre fulgi de nea, si eu abia astept sa se deschida sezonul sparnghelului πŸ™‚ Sa vina, sa vina!

Un gand, o idee, o intrebare?

retete, explorari culinare, recenzii de restaurante and more

Aperitiv Bauturi brunch calatorii ceva bun ceva dulce ceva simplu Cina comfort food desert jurnal de calatorie lacto-ovo vegetarian lacto-vegetarian libraria culinara Micul Dejun non-vegetarian ovo-vegetarian paine paine cu maia peste Pranz raw-vegan restaurant review retete de Anul Nou retete de baza retete de Craciun retete de iarna retete de Pasti retete de primavara retete de toamna retete de vara retete rapide salate smochine sparanghel taste of England taste of France taste of India Taste of Italia Taste of London taste of Morocco taste of Romania vegan vegetarian Yotam Ottolenghi
©2017 Mint&Rosemary - Andra Constantinescu. All Rights Reserved. Design by DOJO.