Vegetarian Recipes and Blog

(Expat) Sunday Brunch cu Diana – o reteta cu gust de …primavara [*lacto-ovo-vegetarian]

Andra Constantinescu | February 17, 2013 | Retete
        Astazi sunt invitata la pranz! Draguta de Diana @ Disturbingly Delicious mi-a lansat invitatia acum cateva saptamani, iar eu – plimbareata cum ma stiti – am acceptat fara sa clipesc: pentru ca mi-e draga Diana, cu retetele ei dragute si colorate si pentru ca imi sunt dragi povestile de Duminica, la o cana de cappuccino cu scortisoara si un mic dejun intarziat, un brunch sau, de ce nu, chiar o cina in miez de zi.
        Despre pranzul meu de Duminica ar fi cate ceva de spus, pentru ca de fiecare data este diferit: uneori prefer sa fac o plimbare prin oras, sa descopar un Bistro cochet sau un mic restaurant si sa ma las surprinsa de o tarta cu sparanghel sau o supa-crema de morcovi; alteori imi planific din timp cate o reteta sofisticata (un croissant, o paine cu maia sau un panettone) si imi petrec ziua intreaga experimentand diverse aluaturi; pe cand in alte zile prefer pur si simplu  sa lenevesc cu o carte intr-o mana si o cana de cappuccino in alta si sa ma rasfat cu un brunch inventat pe loc, compus exact din ce se gaseste prin frigider la momentul respectiv. De aproape trei ani de cand locuiesc in Londra, a devenit un “Expat Sunday Lunch” pranzul asta al meu, iar daca mi-e dor vreodata de ceva, atunci mi-e dor de pranzurile pe care mama si tata le organizeaza in fiecare Duminica (cu telefoane date inca de Vineri pe la toti fratii, in scop de cerecetare prealabila cu privire la eventuale preferinte pentru felul principal ori desert), cu toata familia prezenta, cu mic, cu mare (si cu Patrocle, desigur) cu aperitiv, supa, fel principal si desert, cu povesti nesfarsite si obligatoriu ceva mancarica la pachet 🙂
       Imi iau asadar astazi pranzul (mai exact brunch-ul – pentru ca este una dinte acele Duminici lenese si noncoformiste) in bocceluta si ma indrept cu pasi repezi catre Diana. Draga mea, ma prezint la tine cu un “Expat Sunday Brunch” (vegetarian, desigur) – o reteta cu gust de primavara si cu arome mediteraneene: oua romanesti pe paine de casa cu masline, servite pe un pat de salata de spanac, rucola si rosii cherry, asortate cu baby-mozzarella si masline kalamata.

Reteta este simpla, iar ingredientele pot fi usor adaptate in functie de preferintele personale.

brunch
Reteta: Sunday Brunch cu oua posate, masline Kalamata si baby mozzarella
Ingrediente pentru doua portii:

[tabs slidertype=”top tabs”] [tabcontainer] [tabtext]Ingrediente[/tabtext] [tabtext]Metoda de preparare[/tabtext] [/tabcontainer] [tabcontent] [tab]

– 4 oua foarte proaspete
– cateva rosii cherry
– cativa bulgari de baby-mozzarella
– cateva masline Kalamata
– frunze de rucola
– frunze de spanac
– sare roz de Himalaya
– piper negru proaspat macinat
– ulei de masline extravirgin
– zeama de la o doua felii de lamaie
– doua linguri de otet (pentru prepararea oualor)

[/tab] [tab]

1. Painea cu masline Kalamata si cimbru o puteti prepara in casa (click pe link-ul de mai sus), ori puteti cumpara diverse alte variante de la magazine specializate. Taiati 4 felii si prajiti-le usor pe grill.
2. Pentru prepararea oualor romanesti se procedeaza in felul urmator: se pune la fiert o oala incapatoare, umpluta pe trei sferturi cu apa, se adauga o lingurita de sare si doua linguri de otet. Ouale se sparg in recipiente individuale (puteti folosi cescute de cafea). Cand apa incepe sa clocoteasca, se amseteca cu o lingura pentru a forma rotocoale, apoi se adauga treptat ouale. Se lasa la fiert, la foc mediu, timp de 4 minute. Dupa 4 minute, ouale se scot pe un servet de bucatarie si se lasa la scurs.
Sugestie de servire:
Se pregatesc doua farfurii intinse, pe care se aseaza frunzele de spanac si rucola. Se aseaza deasupra cate doua felii de paine, iar pe fiecare felie de paine se aseaza cate un ou. In continuare se adauga rosiile cherry, bulgarii de mozzarella si maslinele. Se condimenteaza cu sare roz de Himalaya, piper negru proaspat macinat, cativa stropi de ulei de masline si cateva picaturi de zeama de lamaie.

[/tab] [/tabcontent] [/tabs]

Va doresc pofta buna si o Duminica plina de culoare!

Andra Constantinescu

Chef. Mentor. Food critic. Fine dining cognoscente. Explorer of flavours. Creator of experiences.

More Posts - Website - Twitter - Facebook - Pinterest - Google Plus

6 thoughts on “(Expat) Sunday Brunch cu Diana – o reteta cu gust de …primavara [*lacto-ovo-vegetarian]”

Un gand, o idee, o intrebare?

retete, explorari culinare, recenzii de restaurante and more

Aperitiv Bauturi brunch calatorii ceva bun ceva dulce ceva simplu Cina comfort food desert jurnal de calatorie lacto-ovo vegetarian lacto-vegetarian libraria culinara Micul Dejun non-vegetarian ovo-vegetarian paine paine cu maia peste Pranz raw-vegan restaurant review retete de Anul Nou retete de baza retete de Craciun retete de iarna retete de Pasti retete de primavara retete de toamna retete de vara retete rapide salate smochine sparanghel taste of England taste of France taste of India Taste of Italia Taste of London taste of Morocco taste of Romania vegan vegetarian Yotam Ottolenghi
©2017 Mint&Rosemary - Andra Constantinescu. All Rights Reserved. Design by DOJO.