Vegetarian Recipes and Blog

Retete de vara: pavlova cu fructe de padure, capsuni si creme chantilly [*lacto-ovo-vegetarian]

Andra Constantinescu | July 8, 2012 | Retete

Pavlova cu fructe de padure si creme Chantilly – o reteta fabuloasa, de vara, cu crema fina de frisca si vanilie si fructe proaspete, aromate si suculente.

 
pavlova-cu-fructe-de-padure
 

Reteta pe care doresc sa v-o propun pentru acest sfarsit de saptamana este un desert de vara, cu capsuni si fructe de padure scufundate intr-o crema fina de frisca si vanilie, asezata pe o bezea crocanta la exterior si pufoasa in interior: pavlova cu fructe de padure si creme Chantilly. Iar daca v-a placut dulcele de luna trecuta, Black Forrest Meringue, atunci cu siguranta veti fi cuceriti de acest nou desert. Bazele celor doua deserturi sunt foarte asemanatoare, cu singura diferenta ca la pavlova am adaugat in plus otet din vin alb si amidon de porumb – doua ingrediente absolut necesare pentru a obtine crusta crocanta si acel interior pufos, de marshmallow.Legenda spune ca acest desert a fost creat in onoarea celebrei balerine de origine rusa Anna Pavlova, in anii 1920, in timpul in carea aceasta se afla in turneu. Desi atat Australia, cat si Noua Zealanda isi disputa originea acestei retete, se pare totusi ca un Chef al unui hotel din Wellington, Noua Zealanda, a creat acest desert special pentru celebra balerina.

Pavlova cu fructe de padure si creme chantilly
Un desert fabulos, cu crema fina de frisca si vanilie si fructe de padure
Write a review
Print
Ingrediente (pentru o baza cu diametrul de 25 cm)
pentru baza
  1. - 6 albusuri de ou (la temperatura camerei)
  2. - 350 grame zahar fin
  3. - un praf de sare
  4. - doua lingurite de amidon din porumb
  5. - o lingurita de otet din vin alb
pentru creme Chantilly
  1. - 300 ml frisca lichida
  2. - un baton de vanilie
  3. - doua linguri de zahar (optional)
pentru topping
  1. - 200 grame fructe: capsuni, afine, zmeura
Metoda de preparare
  1. 1. Preincalziti cuptorul la 100 grade Celsius
  2. 2. Desenati un cerc cu diametrul de 25 cm pe o bucata de hartie de copt, iar apoi asezati hartia de copt intr-o tava (asezati hartia astfel incat desenul sa se afle in jos, pentru a nu se imprima pe bezea)
  3. 3. Pregatiti baza: mixati albusurile de ou cu sarea pana cand obtineti o spuma consistenta, iar apoi adaugati treptat zaharul, cate o lingura o data si continuati mixarea pana cand obtineti o compozitie lucioasa, densa, iar zaharul s-a dizolvat complet. La final adaugati otetul si amidonul din porumb si mixati in continuare pana cand acestea se incorporeaza complet.
  4. 4. Asezati compozitia pe hartia de copt si dati-i o forma rotunda, ghidandu-va dupa conturul cercului desenat pe hartia de copt.
  5. 5. Coaceti bezeaua in cuptor, la 100 grade Celsius timp de o ora si 15 minute. Cand bezeaua este coapta, opriti cuptorul, deschideti usa cuptorului si lasati bezeaua sa se raceasca complet.
  6. 6. Pregatiti crema Chantilly: mixati frisca lichida cu semintele unei pastai de vanilie si cu zaharul pentru cateva minute, pana cand obtineti o compozitie cremoasa.
  7. Pentru asamblare, asezati crema Chantilly peste bezea si asezati fructele deasupra.
  8. Serviti o felie generoasa de Pavlova alaturi de un pahar mare cu limonada rece.
Chef Andra Constantinescu http://www.mentasirozmarin.ro/
Summary
recipe image
Denumirea retetei
pavlova cu fructe de padure, capsuni si creme chantilly
Data Publicarii
Voteaza aceasta reteta
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Andra Constantinescu

Chef. Mentor. Food critic. Fine dining cognoscente. Explorer of flavours. Creator of experiences.

More Posts - Website - Twitter - Facebook - Pinterest - Google Plus

9 thoughts on “Retete de vara: pavlova cu fructe de padure, capsuni si creme chantilly [*lacto-ovo-vegetarian]”

Un gand, o idee, o intrebare?

retete, explorari culinare, recenzii de restaurante and more

Aperitiv Bauturi brunch calatorii ceva bun ceva dulce ceva simplu Cina comfort food desert jurnal de calatorie lacto-ovo vegetarian lacto-vegetarian libraria culinara Micul Dejun non-vegetarian ovo-vegetarian paine paine cu maia peste Pranz raw-vegan restaurant review retete de Anul Nou retete de baza retete de Craciun retete de iarna retete de Pasti retete de primavara retete de toamna retete de vara retete rapide salate smochine sparanghel taste of England taste of France taste of India Taste of Italia Taste of London taste of Morocco taste of Romania vegan vegetarian Yotam Ottolenghi
©2017 Mint&Rosemary - Andra Constantinescu. All Rights Reserved. Design by DOJO.