Vegetarian Recipes and Blog

Taste of France: Camembert copt, cu nuci si struguri

Andra Constantinescu | June 23, 2012 | Retete
        Din categoria: retete simple pentru o cina perfecta, astazi va invit pe meleaguri frantuzesti, sa savuram impreuna o branza cremoasa si extrem de aromata: camembert. Camembert este o branzica foarte populara, obtinuta din lapte de vaca. Prin lege, sortimentul Camembert de Normandie este obtinut exclusiv din lapte de vaca neapsteurizat, insa majoritatea sortimentelor prezente in marile magazine sunt in general obtinute din lapte pasteurizat.  
        Daca este servita ca atare, branza Camembert se recomanda a fi servita la temperatura camerei, alaturi de o felie de paine, iar pentru un plus de savoare se pot adauga nuci si fructe proaspete (mere, pere, afine sau struguri). Alternativ, branza Camembert poate fi consumata coapta sau prajita (pané). Branza Camembert pané poate fi servita ca fel principal si are un gust special daca este servita alaturi de o dulceata de afine si cu o garnitura de orez.
                

Ingrediente (pentru doua persoane):
o roata de Camembert de aproximativ 350 de grame
150 grame samburi de nuca
300 grame struguri 
4 felii de paine
Modalitatea de preparare:
1. Se aseaza branza intr-un vas rotund de ceramica si i se face o crestatura in forma de cruce chiar in mijloc.
2. Se coace timp de 20 de minute la 200 grade Celsius, pana cand crusta incepe sa se umfle.
3. Se scoate branza din cuptor, se inlatura crusta alba si se presara deasupra samburii de nuca.
Se serveste cu paine prajita, struguri si desigur alaturi de un pahar de vin 🙂
Enjoy!
        Cu aceasta reteta, inspirata de pe blogul Corinei particip la provocarea secreta organizata in fiecare luna de Ama.

Andra Constantinescu

Chef. Mentor. Food critic. Fine dining cognoscente. Explorer of flavours. Creator of experiences.

More Posts - Website - Twitter - Facebook - Pinterest - Google Plus

8 thoughts on “Taste of France: Camembert copt, cu nuci si struguri”

  1. Andra, te astept cu mare drag. Si asa cum ziceam si in postarea de la provocare cand am facut focaccia de la tine, ai un blog frumos si sa stii ca intru periodic pe el..asa sa te inspectez si sa ma inspir 🙂

Un gand, o idee, o intrebare?

retete, explorari culinare, recenzii de restaurante and more

Aperitiv Bauturi brunch calatorii ceva bun ceva dulce ceva simplu Cina comfort food desert jurnal de calatorie lacto-ovo vegetarian lacto-vegetarian libraria culinara Micul Dejun non-vegetarian ovo-vegetarian paine paine cu maia peste Pranz raw-vegan restaurant review retete de Anul Nou retete de baza retete de Craciun retete de iarna retete de Pasti retete de primavara retete de toamna retete de vara retete rapide salate smochine sparanghel taste of England taste of France taste of India Taste of Italia Taste of London taste of Morocco taste of Romania vegan vegetarian Yotam Ottolenghi
©2017 Mint&Rosemary - Andra Constantinescu. All Rights Reserved. Design by DOJO.