Vegetarian Recipes and Blog

Frigarui cu branza halloumi si legume de vara[*lacto-vegetarian]

Andra Constantinescu | June 28, 2012 | Retete

Rapid, gustos, de pus pe gratar: frigarui cu branza halloumi si legume de vara.

 

reteta-branza-halloumi-grill       
 
Si daca tot e vara si retetele devin tot mai simple si mai rapide, pentru ca, nu-i asa, ar fi pacat sa ne petrecem prea mult timp prin bucatarie, astazi va propun o reteta pe cat de scurta pe atat de savuroasa: frigarui cu branza halloumi si legume de vara. Asa cum probabil ati intuit deja din titlu, aceste frigarui reprezinta alternativa vegetariana pentru un gratar la iarba verde sau (daca sunteti ca mine, din categoria celor care nu se bucura de optiunea unui grill outdoor) pe aragaz, in tigaia speciala pentru grill. Despre branza halloumi pot doar sa va spun ca este o branza de origine cipriota, usor sarata, obtinuta din lapte de capra si de oaie, ideala pentru a fi servita calda, prajita in tigaie ori pe gratar. Se asociaza perfect cu orice legume, in salate de vara stropite cu ulei de masline si zeama de lamaie.
 
 
Frigarui cu branza halloumi si legume de vara

Rating: 51

10 minutes

Frigarui cu branza halloumi si legume de vara

Ingrediente

    (pentru 4 portii):
  • - 250 grame branza halloumi
  • - 4 cepe mici
  • - 10-12 rosii cherry
  • - un dovlecel verde
  • - sare
  • - piper
  • - cateva picaturi de ulei de masline
  • - cateva picaturi de zeama de lamaie

Metoda de preparare

  1. Branza halloumi si legumele se taie in cuburi de dimensiuni aproximativ egale (lasati rosiile intregi
  2. Se infig bucatele de branza, alternand cu legumele, pe betele de frigarui
  3. Se stropesc frigaruile cu zeama de lamaie si cu ulei de masline, se adauga sare (nu prea multa, pentru ca branza este oricum sarata)
  4. Frigaruile se prajesc pe gratar (sau in tigaia pentru grill) cate 2-3 minute pe fiecare parte
  5. Se servesc calde, la un pahar de vin, impreuna cu prietenii 🙂
http://www.mentasirozmarin.ro/2012/06/retete-de-vara-frigarui-cu-legume-si-branza-halloumi-lacto-vegetarian.html
 
Enjoy!
 
     

Andra Constantinescu

Chef. Mentor. Food critic. Fine dining cognoscente. Explorer of flavours. Creator of experiences.

More Posts - Website - Twitter - Facebook - Pinterest - Google Plus

13 thoughts on “Frigarui cu branza halloumi si legume de vara[*lacto-vegetarian]”

    1. Te astept cu impresii Cosmin, si daca gasesti branza halloumi prin Timisoara, lasa-mi te rog un comentariu aici cu magazinul unde ai gasit, pentru cei interesati. Multumesc frumos! 🙂

    1. …vreme caniculara la unii, ca la mine sunt 17 grade si ploua :P.
      Dar de bune sunt bune, fie ca sunt facute pe gratarul din tigaie ori pe cel din curte 🙂
      Multumesc pentru vizita, te mai astept pe la mine! 🙂

  1. cu reteta asta imi faci in ciuda, zau! si asta pentru ca eu nu gasesc branza halloumi, in unele magazine se uita a mine personalul ca la poarta noua si nu stiu despre ce e vorba :)) si ai mai si facut poze numa asa sa-mi fie pofta de numa!!

    1. hihi Corina, daca ai stii tu cat m-am chinuit cu pozele… ca parca se incapatanau si nu vroiau sa iasa, iar eu salivam gandindu-ma ca nu pot gusta bunatatile pana nu ies pozele cum trebuie :)))
      daca gasesti cumva branzica, lasa te rog un comentariu aici, ca mai sunt persoane interesate si le-ar fi de ajutor…
      multumesc draga mea, te pup! :*

  2. Halloumi caut si eu de ceva vreme. Cred ca daca nu gasesc, o inlocuiesc cu branza pt grill de la Akadia (daca nu ma insel, e oricum o branza pe care scrie grill). Nu-i acelasi lucru, dar macar de pofta…

  3. Buna ziua, dragii mei!
    Va dau o veste “din casa”….o sa gasiti Halloumi in 15-20 de zile in Carrefour, Mega Image, Metro, Cora si multe altele in viitorul apropiat.
    Ce parere aveti??? 🙂

Un gand, o idee, o intrebare?

retete, explorari culinare, recenzii de restaurante and more

Aperitiv Bauturi brunch calatorii ceva bun ceva dulce ceva simplu Cina comfort food desert jurnal de calatorie lacto-ovo vegetarian lacto-vegetarian libraria culinara Micul Dejun non-vegetarian ovo-vegetarian paine paine cu maia peste Pranz raw-vegan restaurant review retete de Anul Nou retete de baza retete de Craciun retete de iarna retete de Pasti retete de primavara retete de toamna retete de vara retete rapide salate smochine sparanghel taste of England taste of France taste of India Taste of Italia Taste of London taste of Morocco taste of Romania vegan vegetarian Yotam Ottolenghi
©2017 Mint&Rosemary - Andra Constantinescu. All Rights Reserved. Design by DOJO.