Retete

Retete Masterchef: supa-crema de cartofi cu infuzie de menta [*vegan]

          Cu aceasta reteta imi doresc sa incep o serie de postari in care sa prezint interpretarea mea asupra unor retete prezentate in emisiunile Masterchef atat din Romania cat si din UK. Reteta de supa-crema de cartofi cu infuzie de menta a fost la mare cautare in ultima vreme, astfel ca am hotarat sa incep cu aceasta. Este o reteta extrem de simpla, cu ingrediente putine dar care se imbina frumos intr-o crema catifelata, cu gust fin si racoritor.

Ingrediente (4 portii):

pentru supa-crema:
600 grame cartofi cu coaja alba
o ceapa de marime medie
doua tulpini de telina
doi catei de usturoi
cateva boabe de piper verde
o frunza de dafin
doua linguri de ulei de masline
sare
pentru infuzie:
10 grame frunze de menta
20-25 grame apa rece
pentru servire:
cateva picaturi de ulei de masline extravirgin
piper verde proaspat macinat
crutoane (optional)
Metoda de preparare:
1. Intr-o cratita incapatoare se incinge uleiul de masline si se adauga usturoiul zdrobit (cu tot cu coaja). Se lasa la foc mediu pentru 2-3 minute, doar atat cat uleiul sa ia din aroma usturoiului, dupa care usturoiul se scoate afara din cratita. 
2. Se adauga apoi ceapa taiata fasii, impreuna cu tulpinile de telina taiate fasii si se lasa la calit, la foc mediu, timp de 5 minute sau pana cand ceapa devine moale si transparenta. 
3. In continuare, se adauga cartofii taiati cubulete, se acopera cu apa, se adauga sare, boabe de piper verde si frunza de dafin si se fierbe la foc mic pana cand cartofii devin moi.
4. Intre timp se pregateste infuzia: frunzele de menta se toaca marunt, se pun intr-un vas si se adauga 20-25 grame de apa rece. Se acopera vasul si se lasa la infuzat minim 10 minute.
5. Cand cartofii sunt fierti, se inlatura piperul si foaia de dafin si se paseaza amestecul cu ajutorul unui blender, pana cand se obtine o crema fina si catifelata.
          Pentru servire, se pune supa-crema in boluri, se adauga o jumatate de lingurita de infuzie de menta, se adauga cateva picaturi de ulei de masline extravirgin si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper verde proaspat macinat. Optional, aceasta supa-crema se poate servi si insotita de crutoane.
Va doresc pofta buna!

Andra Constantinescu

I am a classically trained chef, with a Masters Degree in Food Business Management. I currently work as a Hospitality Lecturer at London College of Contemporary Arts and at the University of East London. I teach subjects focused on: Food, Society and Culture; Diet & Nutrition; Event Management as well as Marketing and Social Media for Hospitality. I am also a guest lecturer at the University of West London, where I teach Restaurant Reviewing and Social Media for Restaurants.

More Posts - Website - Twitter - Pinterest

12 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.