Vegetarian Recipes and Blog

Ardei umpluti cu orez si legume

Andra Constantinescu | March 5, 2012 | Retete

Gustul de acasa

ardei-umpluti-cu-orez-si-legume

Intotdeauna ardeii umpluti imi vor aduce aminte de acasa.  Mama folosea ardeii aceia maruntei, galbui la culoare, care umpleau pietele odata cu sfasitul verii. Aici foarte rar am vazut astfel de ardei. In schimb ardeii colorati sunt de gasit in orice sezon. In reteta de astazi am folosit ardei rosii, pe care i-am umplut cu un amestec de orez, ciuperci, morcov si dovlecel. Reteta e simpla si poate fi adaptata in functie de ce mai aveti prin frigider.
 
 
ardei-umpluti-cu-legume
 
Ardei umpluti cu orez si legume

Ardei umpluti cu orez si legume

Ingrediente

  • doi ardei rosii mari
  • un dovlecel
  • o ceapa de marime medie
  • 5-6 ciuperci
  • un morcov ras
  • 100 grame orez
  • o foaie de dafin
  • o crenguta de cimbru
  • doua felii de rosie
  • o conserva (200 grame) de rosii in suc propriu (cubulete)
  • o lingurita de zahar (optional)
  • ulei de masline
  • sare si piper

Metoda de preparare

  1. Ardeii se taie in jurul coditei si se curata de samburi. Bucatile de ardei din jurul coditei se taie in cubulete.
  2. Ceapa tocata marunt se caleste in ulei de masline, doar cat sa se inmoaie si sa devina transparenta. Cand ceapa a devenit transparenta se adauga orezul si se mai lasa la calit pentru cateva minute, pana cand si acesta devine transparent. Se adauga apoi pe rand ciupercile, ardeiul, morcovul ras si dovlecelul taiat cubulete (rezervati doua rondele de dovlecel pentru a le folosi drept "capac" la ardei), se adauga sare si piper dupa gust si se lasa la foc mediu pentru inca 7-8 minute, amestecand din cand in cand.
  3. Cand amestecul este gata, ungem ardeii pe exterior cu ulei de masline, ii punem intr-un vas larg termorezistent uns in prealabil cu putin ulei de masline si ii umplem cu amestecul de legume si orez. Drept capac, punem o felie de rosie si o felie de dovlecel. Amestecam rosiile din conserva cu sare, piper si o lingurita de zahar, adaugam frunza de dafin si crenguta de cimbru (zaharul este optional, eu am preferat sa adaug zahar pentru ca rosiile mi s-au parut cam acre) si turnam rosiile peste ardeii umpluti.
  4. Introducem ardeii la cuptorul incins la 180 grade Celsius pentru aproximativ 40 de minute, avand grija ca la intervale de 10 minute sa luam din amestecul de suc de rosii si sa turnam deasupra ardeilor, astfel incat orezul sa aiba suficient lichid pentru a fierbe.
http://www.mentasirozmarin.ro/2012/03/taste-of-romania-ardei-umpluti-cu-orez-si-legume-vegan.html
 

Andra Constantinescu

Chef. Mentor. Food critic. Fine dining cognoscente. Explorer of flavours. Creator of experiences.

More Posts - Website - Twitter - Facebook - Pinterest - Google Plus

12 thoughts on “Ardei umpluti cu orez si legume”

Un gand, o idee, o intrebare?

retete, explorari culinare, recenzii de restaurante and more

Aperitiv Bauturi brunch calatorii ceva bun ceva dulce ceva simplu Cina comfort food desert jurnal de calatorie lacto-ovo vegetarian lacto-vegetarian libraria culinara Micul Dejun non-vegetarian ovo-vegetarian paine paine cu maia peste Pranz raw-vegan restaurant review retete de Anul Nou retete de baza retete de Craciun retete de iarna retete de Pasti retete de primavara retete de toamna retete de vara retete rapide salate smochine sparanghel taste of England taste of France taste of India Taste of Italia Taste of London taste of Morocco taste of Romania vegan vegetarian Yotam Ottolenghi
©2017 Mint&Rosemary - Andra Constantinescu. All Rights Reserved. Design by DOJO.