Vegetarian Recipes and Blog

Muffins cu prune si marzipan (inspired by Yotam Ottolenghi)

Andra Constantinescu | March 18, 2012 | Retete
        Reteta de astazi are arome sofisticate de marzipan si scortisoara care te invaluie intr-o atmosfera mai degraba tomnatica decat primavaratica, cu atat mai mult cu cat chiar si prunele te trimit cu gandul la un sfarsit de August si nicidecum la mijloc de Martie. Iar daca ar fi sa ma iau dupa vremea de afara, as spune ca de-a dreptul a venit toamna, cu vremea ei capricioasa, cu vanturi si ploi si chef de stat in casa cu o cafea calda si o prajiturica aromata. Pai si daca tot ploua, mi-am spus: ce-ar fi las eu ploaia sa improspateze mirosul de iarba proaspat tunsa in curte si sa imi fac eu ziua mai aromata cu aceste muffins parfumate si colorate?
        L-am descoperit recent pe Yotam Ottolenghi, insa m-a cucerit pe loc prin retetele simple si combinatiile sofisticate de ingrediente si condimente. Va inivit sa-l descoperiti si voi impreuna cu mine si va asigur ca veti fi incantati de aromele indraznete si de gustul rafinat al acestor muffins.
 
 
Muffins cu prune si marzipan
Yields 12
Muffins pufoase cu arome sofisticate de marzipan si scortisoara care te invaluie intr-o atmosfera tomnatica si te indeamna la visare.
Write a review
Print
pentru muffins
  1. 480 grame faina
  2. o lingurita praf de copt
  3. jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu
  4. o lingurita de scortisoara
  5. un praf de sare
  6. 200 grame zahar
  7. doua oua
  8. 110 grame unt topit
  9. 280 ml lapte
  10. coaja de la doua portocale
  11. 120 grame marzipan
pentru sosul de prune
  1. 700 grame prune bine coapte
  2. 60 grame zahar
  3. o lingurita de scortisoara
pentru decor
  1. zahar pudra
Instructions
  1. 1. pregatiti sosul de prune: taiat prunele in sferturi, inlaturati samburii si asezati-le intr-un vas de yena sau de ceramica. Presarati zaharul si scortisoara, amestecati si dati la cuptor, la 170 grade Celsius, timp de 15-20 de minute, sau pana cand prunele devin moi si coaja incepe sa se separe de pulpa.
  2. 2. pregatiti ingredientele solide: intr-un castron, cerneti faina, praful de copt, bicarbonatul, scortisoara si sarea
  3. 3. pregatiti compozitia lichida: intr-un castron incapator, amestecati ouale cu zaharul pana cand obtineti o compozitie spumoasa, adaugati laptele si untul topit (untul topit nu trebuie sa fie foarte fierbinte) ai amestecati pana cand obtineti o compozitie omogena. Adaugati marzipanul ras pe razatoarea mica si coaja de portocala, precum si 80 de grame din sosul de prune (pulpa si zeama).
  4. 4. adaugati treptat faina in compozitia lichida, amestecand usor cu lingura de lemn sau cu o spatula pana cand intreaga cantitate de faina s-a incorporat. Nu amestecati mai mult decat este necesar, chiar daca amestecul este usor neomogen. La compozitia de muffins este normal ca amestecul sa contina mici cocoloase, ele se vor omogeniza in timpul coacerii si vom obtine astfel muffins pufoase si usoare.
  5. 5. umpleti formele de muffins cu amestecul format si coaceti la cuptorul incins la 180 grade celsius timp de 20-25 de minute. Verificati daca aluatul este copt cu ajutorul unei scobitori: scobitoarea trebuie sa iasa uscata, fara urme de aluat pe ea.
  6. 6. cand prajituricile s-au racit, presarati zahar pudra si asezati o cantitate generoasa de sos de prune deasupra.
Adapted from Yotam Ottolenghi
Adapted from Yotam Ottolenghi
Chef Andra Constantinescu http://www.mentasirozmarin.ro/
 
 
Pofta buna!
        

Andra Constantinescu

Chef. Mentor. Food critic. Fine dining cognoscente. Explorer of flavours. Creator of experiences.

More Posts - Website - Twitter - Facebook - Pinterest - Google Plus

8 thoughts on “Muffins cu prune si marzipan (inspired by Yotam Ottolenghi)”

Un gand, o idee, o intrebare?

retete, explorari culinare, recenzii de restaurante and more

Aperitiv Bauturi brunch calatorii ceva bun ceva dulce ceva simplu Cina comfort food desert jurnal de calatorie lacto-ovo vegetarian lacto-vegetarian libraria culinara Micul Dejun non-vegetarian ovo-vegetarian paine paine cu maia peste Pranz raw-vegan restaurant review retete de Anul Nou retete de baza retete de Craciun retete de iarna retete de Pasti retete de primavara retete de toamna retete de vara retete rapide salate smochine sparanghel taste of England taste of France taste of India Taste of Italia Taste of London taste of Morocco taste of Romania vegan vegetarian Yotam Ottolenghi
©2017 Mint&Rosemary - Andra Constantinescu. All Rights Reserved. Design by DOJO.