Vegetarian Recipes and Blog

The ultimate New York style cheesecake [*lacto-ovo-vegetarian]

Andra Constantinescu | February 5, 2012 | Retete

New York style cheesecake – un desert pe cat de spectaculos, pe atat de gustos si simplu de realizat        

 
new-york-style-cheescake
  
I love cheesecakes! Am zis! Pentru ca sunt usor de facut, pentru ca sunt light and creamy, pentru ca se pot asorta cu orice fel de fructe si se pot face in orice anotimp. Si daca asta se mananca la New York, ei bine, in acest caz o spun si pe asta: I love New York!
In ultima vreme, de cate ori intru in cate o librarie mi se intampla inevitabilul: pun ochii pe cel putin o carte cu retete si plec cu ea. Astfel am reusit sa adun o colectie impresionanta despre care sper sa imi gasesc vreme sa va povestesc mai multe intr-o buna zi. Asa am descoperit si reteta aceasta, intr-o carte intitulata simplu: Baking & desserts – the essential recipe collection si de atunci n-am mai avut liniste. Aveam doar doua variante: sa iau primul avion spre New York saaaauuuu – sa aduc “a piece of New York” chiar aici la mine acasa. Am ales totusi varianta a doua: biscuiti aveam, branza aveam, afine aveam, ce rost avea sa bat atata drum doar pentru o bucatica de prajitura? Asa ca m-am pus pe treaba, iar ce a iesit vedeti in imaginea de mai jos: o prajiturica usoara, cremoasa, nu prea dulce, usor acrisoara chiar, cu blat crocant de biscuiti, servita cu dulceata de afine facuta dis de dimineata πŸ™‚           
        
new-york-style-cheescake
 
New York style cheesecake
Un desert pe cat de spectaculos, pe atat de simplu de facut
Write a review
Print
Ingrediente
pentru blat
  1. 250 grame biscuiti digestivi
  2. 100 grame unt nesarat
pentru crema de branza
  1. 500 grame branza Quark
  2. doua oua
  3. 100 grame zahar fin
  4. jumatate de lingurita de extract de vanilie
pentru crema de smantana
  1. 300 grame smantana
  2. o lingurita de extract de vanilie
  3. 50 grame zahar
pentru garnitura
  1. 250 grame afine
  2. 4 linguri apa
  3. 55 grame zahar fin
  4. 1 lingura sirop de artar
  5. cateva picaturi de zeama de lamaie
Metoda de preparare
  1. 1. Blatul de biscuiti: untul se topeste intr-o cratita la foc mic, dupa care se adauga biscuitii zdrobiti bine si se amesteca pana cand se formeaza o masa omogena. Se aseaza pe fundul tavii, se niveleaza si se da la frigider pana cand se prepara crema de branza.
  2. 2. Crema de branza: intr-un castron, se amesteca branza, ouale, zaharul si extractul de vanilie pana cand zaharul este topit.
  3. 3. Se adauga crema de branza in tava, peste blatul de biscuiti, se niveleaza si se introduce in cuptorul preincalzit la 190 grade pentru 20 de minute sau pana cand crema devine ferma. Scoatem tava din cuptor si o lasam la racit (aproximativ 20 de minute) fara a stinge cuptorul
  4. 4. Crema de smantana: se amesteca smantana cu zaharul si cu extractul de vanilie. Se toarna in tava, peste crema de branza, se niveleaza si se da la cuptor pentru inca 10 minute.
  5. Se lasa la racit, dupa care se tine la frigider timp de 8 ore sau peste noapte.
  6. 5. Intr-o craticioara se pune zaharul si cu apa si se lasa la foc mic pana cand se topeste zaharul. Se adauga afinele si zeama de lamaie si se lasa la fiert cateva minute, pana cand devin moi, amestecand din cand in cand cu grija, pentru a lasa fructele intregi. Se adauga siropul de artar si se mai lasa la foc mic pana cand sosul se ingroasa. Alternativ, puteti folosi o dulceata de afine gata preparata.
  7. Pentru a servi, se scoate prajitura din frigider cu o ora inainte de servire si se garniseste cu sos de afine.
Note
  1. 1. ingredientele sunt pentru o tava rotunda, cu diametrul de 20 cm. Pentru a putea extrage prajitura cu usurinta, va sfatuiesc sa utilizati o forma de tort cu margini detasabile unsa in prealabil cu cateva picaturi de ulei.
  2. 2. smantana - este vorba despre smantana fermentata, cea care se gaseste de obicei in comert in Romania, in Anglia se gaseste sub denumirea de Soured cream
Chef Andra Constantinescu http://www.mentasirozmarin.ro/
 
Summary
Denumirea retetei
New York style cheesecake
Data Publicarii
Voteaza aceasta reteta
no rating Based on 0 Review(s)

Andra Constantinescu

Chef. Mentor. Food critic. Fine dining cognoscente. Explorer of flavours. Creator of experiences.

More Posts - Website - Twitter - Facebook - Pinterest - Google Plus

16 thoughts on “The ultimate New York style cheesecake [*lacto-ovo-vegetarian]”

  1. Ar fi fost cel putin original daca nu total trasnit sa zbori la New York pentru prajiturica asta… care de fapt merita un drum, daca n-ai alternativa…E sigur delicioasa. Dragut text !

  2. Buna :).
    Unde gasesc branza Quark? In Sainsburys oare?
    Si o ultima intrebare: de unde iti procuri in general item urile bio?
    Multumesc

    1. Buna Madalina,
      Cred ca mai degraba intr-un Tesco mai mare ai sanse sa gasesti Quark – pe acolo pe la sectiunea de branzeturi proaspete. Sau in Waitrose.
      Bio mai iau de la Whole Foods sau in sectiunile de ‘organic’ de la Waitrose. Ai tu cumva vreo sursa mai rezonabila? Do share πŸ™‚

      1. Nu chiar. De asta am intrebat. Iau in mare parte de la Panacea si Holland and Barrett… Doar ca nu gasesc mereu ceea ce imi propun. Din pacate nu am multe magazine in zona unde stau… Un inlocuitor de branza in cazul in care nu gasesc? πŸ™‚
        Multumescc frumos!

        1. Da, not easy – de gasit ceva organic. Iar cele de la Whole Foods sunt uneori incredibil de scumpe. De multe ori ma si intreb daca chiar merita.
          Daca nu gasesti Quark, incearca ricotta (las-o sa se scurga bine de zeama) sau chiar Philadelphia (daca nu te deranjeaza ca e putin sarata).
          Let me know cum ti-a iesit πŸ™‚

Un gand, o idee, o intrebare?

retete, explorari culinare, recenzii de restaurante and more

Aperitiv Bauturi brunch calatorii ceva bun ceva dulce ceva simplu Cina comfort food desert jurnal de calatorie lacto-ovo vegetarian lacto-vegetarian libraria culinara Micul Dejun non-vegetarian ovo-vegetarian paine paine cu maia peste Pranz raw-vegan restaurant review retete de Anul Nou retete de baza retete de Craciun retete de iarna retete de Pasti retete de primavara retete de toamna retete de vara retete rapide salate smochine sparanghel taste of England taste of France taste of India Taste of Italia Taste of London taste of Morocco taste of Romania vegan vegetarian Yotam Ottolenghi
©2017 Mint&Rosemary - Andra Constantinescu. All Rights Reserved. Design by DOJO.