Retete

Taste of Italia: Bruschetta cu praz si smantana [*lacto-vegetarian]

        Bruschetta este termenul care defineste o felie de paine prajita de obicei in cuptorul clasic sau la functia de grill, stropita cu ulei de masline. In mod uzual este servita impreuna cu diverse garnituri sarate. Originara din Italia, bruschetta a fost initial folosita pentru a degusta si verifica calitatea uleiului proaspat de masline. De obicei painea folosita este ciabatta, insa se poate folosi orice paine, preferabil facuta in casa, cu o textura usoara si aerisita. Simpla, frecata cu usturoi, acoperita cu branza sau diverse legume, bruschetta poate fi un aperitiv excelent sau o gustare savuroasa. (sursa: Larousse Gastronomique).
       

      Pentru doua portii sunt necesare urmatoarele:
Ingrediente:
4 felii de paine
un fir de praz
50 ml smantana pentru gatit (smantana dulce)
ulei de masline
sare si piper
        Prazul se taie in fasii subtiri, se caleste la foc mic in ulei de masline pana cand se inmoaie. Se adauga smantana si se mai lasa pe foc cateva minute pentru a se ingrosa. Se potriveste de sare si piper si se aseaza pe feliile de paine prajita.
        Pentru o masa mai speciala, puteti servi ca aperitiv o bruschetta mixta: aceasta bruschetta cu praz alaturi de o bruschetta cu rosii si o bruschetta cu gorgonzola.
        


Enjoy!

Andra Constantinescu

I am a classically trained chef, with a Masters Degree in Food Business Management. I currently work as a Hospitality Lecturer at London College of Contemporary Arts and at the University of East London. I teach subjects focused on: Food, Society and Culture; Diet & Nutrition; Event Management as well as Marketing and Social Media for Hospitality. I am also a guest lecturer at the University of West London, where I teach Restaurant Reviewing and Social Media for Restaurants.

More Posts - Website - Twitter - Pinterest

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.