Vegetarian Recipes and Blog

Taste of Italia: Bruschetta cu praz si smantana [*lacto-vegetarian]

Andra Constantinescu | February 3, 2012 | Retete
        Bruschetta este termenul care defineste o felie de paine prajita de obicei in cuptorul clasic sau la functia de grill, stropita cu ulei de masline. In mod uzual este servita impreuna cu diverse garnituri sarate. Originara din Italia, bruschetta a fost initial folosita pentru a degusta si verifica calitatea uleiului proaspat de masline. De obicei painea folosita este ciabatta, insa se poate folosi orice paine, preferabil facuta in casa, cu o textura usoara si aerisita. Simpla, frecata cu usturoi, acoperita cu branza sau diverse legume, bruschetta poate fi un aperitiv excelent sau o gustare savuroasa. (sursa: Larousse Gastronomique).
       
Pin It

      Pentru doua portii sunt necesare urmatoarele:
Ingrediente:
4 felii de paine
un fir de praz
50 ml smantana pentru gatit (smantana dulce)
ulei de masline
sare si piper
        Prazul se taie in fasii subtiri, se caleste la foc mic in ulei de masline pana cand se inmoaie. Se adauga smantana si se mai lasa pe foc cateva minute pentru a se ingrosa. Se potriveste de sare si piper si se aseaza pe feliile de paine prajita.
        Pentru o masa mai speciala, puteti servi ca aperitiv o bruschetta mixta: aceasta bruschetta cu praz alaturi de o bruschetta cu rosii si o bruschetta cu gorgonzola.
        


Enjoy!

Andra Constantinescu

Chef. Mentor. Food critic. Fine dining cognoscente. Explorer of flavours. Creator of experiences.

More Posts - Website - Twitter - Facebook - Pinterest - Google Plus

3 thoughts on “Taste of Italia: Bruschetta cu praz si smantana [*lacto-vegetarian]”

Un gand, o idee, o intrebare?

retete, explorari culinare, recenzii de restaurante and more

Aperitiv Bauturi brunch calatorii ceva bun ceva dulce ceva simplu Cina comfort food desert jurnal de calatorie lacto-ovo vegetarian lacto-vegetarian libraria culinara Micul Dejun non-vegetarian ovo-vegetarian paine paine cu maia peste Pranz raw-vegan restaurant review retete de Anul Nou retete de baza retete de Craciun retete de iarna retete de Pasti retete de primavara retete de toamna retete de vara retete rapide salate smochine sparanghel taste of England taste of France taste of India Taste of Italia Taste of London taste of Morocco taste of Romania vegan vegetarian Yotam Ottolenghi
©2017 Mint&Rosemary - Andra Constantinescu. All Rights Reserved. Design by DOJO.