Vegetarian Recipes and Blog

Retete de baza: Mix pentru ciocolata calda

Andra Constantinescu | February 11, 2012 | Retete
       Sunt zile in care imi planific sa fac o gramada de lucruri! Asadar imi fac avant, ma apuc de toate deodata doar ca sa constat ca de fapt as vrea sa lenevesc, sa citesc o carte, sa ascult Diana Krall si sa savurez o cana mare cu ciocolata calda. Si atunci le las pe toate balta, fac o scurta incursiune in bucatarie, scotocesc prin borcanele cu condimente in cautare de o aroma imbietoare cu care sa imbogatesc licoarea densa si maronie, pun muzica in surdina si ma scufund in povesti cu zane, cu printi, cu iubiri din vremuri de mult uitate ori cu mici istorii cotidiene din tari indepartate si orase pline de mister.   
        Secretul unei astfel de zile este borcanul mare plin cu o pudra ciocolatie pregatita din timp, in zile cu mai mult spor si pastrat cu grija la loc intunecat si rece. 
        Ati ghicit! Exact despre pudra ciocolatie am sa va povestesc astazi: o reteta simpla, un amestec gata in doi pasi si trei miscari, o comoara ce nu poate lipsi din nici o camara!        

Pin It

Pentru aproximativ 10 portii avem nevoie de urmatoarele
Ingrediente:
150 grame ciocolata amaruie
10 linguri cacao
4 linguri zahar brun
8 linguri zahar rafinat (alb)
10 lingurite amidon de porumb
        Ciocolata se transforma in pudra cu ajutorul unui robot de bucatarie sau se rade pe razatoarea cea mai fina. Se amesteca impreuna cu celelalte ingrediente si se pastreaza intr-un borcan inchis ermetic, la loc uscat si racoros. Desigur, puteti ajusta cantitatea de zahar dupa propriul gust, insa nu renuntati la zaharul brun – are o aroma aparte!
        Pentru a prepara ciocolata calda, adaugam intr-o craticioara trei linguri din amestecul de mai sus, adaugam treptat lapte rece (150 ml) si amestecam cu o spatula pana cand obtinem o compozitie omogena, apoi punem pe foc, la foc mic, amestecand usor, pana cand compozitia se ingroasa.
        Astazi am adaugat si o floricica de anason cand am pus amestecul pe foc, insa puteti incerca si cu scortisoara sau cuisoare sau chiar simplu, cu un mot de frisca 🙂
        
Enjoy!

Andra Constantinescu

Chef. Mentor. Food critic. Fine dining cognoscente. Explorer of flavours. Creator of experiences.

More Posts - Website - Twitter - Facebook - Pinterest - Google Plus

13 thoughts on “Retete de baza: Mix pentru ciocolata calda”

Un gand, o idee, o intrebare?

retete, explorari culinare, recenzii de restaurante and more

Aperitiv Bauturi brunch calatorii ceva bun ceva dulce ceva simplu Cina comfort food desert jurnal de calatorie lacto-ovo vegetarian lacto-vegetarian libraria culinara Micul Dejun non-vegetarian ovo-vegetarian paine paine cu maia peste Pranz raw-vegan restaurant review retete de Anul Nou retete de baza retete de Craciun retete de iarna retete de Pasti retete de primavara retete de toamna retete de vara retete rapide salate smochine sparanghel taste of England taste of France taste of India Taste of Italia Taste of London taste of Morocco taste of Romania vegan vegetarian Yotam Ottolenghi
©2017 Mint&Rosemary - Andra Constantinescu. All Rights Reserved. Design by DOJO.