Vegetarian Recipes and Blog

Omleta cu chorizo

Andra Constantinescu | January 29, 2012 | Retete
        Acum in miez de noapte, m-am gandit sa va fac o surpriza pentru maine, o surpriza care sa va faca dimineata mai vesela si mai colorata, o surpriza care sa va faca sa exclamati “I love breakfast”!
       Pentru asta am hotarat sa scot din anonimat clasica omleta pe care am invelit-o frumos intr-o lipie, impreuna cu cateva rosii cherry si o mana de frunze de rucola, am taiat-o frumos pe mijloc, et voila: un mic dejun vesel si colorat!
 

 

 
        Povestea de azi e simpla si scurta, ca sa nu va ocupe prea mult timp din pretioasa dimineata si sa va lase suficient ragaz pentru a va bucura de acest mic dejun savuros si plin de culoare. Ingredientele sunt pentru o portie, multiplicati voi corespunzator in functie de cate persoane va bucura cu prezenta la micul dejun.
        Asadar, avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
 
doua oua
4 felii de chorizo
cateva frunze de rucola
3-4 rosii cherry
cateva fasii de parmezan
sare si piper
10 grame de unt (pentru prajit)
o lipie
 
       Facem o omleta simpla din doua oua si cateva felii de chorizo taiate cubulete (sau orice alt salam afumat, chiar si putin picant daca va e pe plac): prajim pentru cateva minute cubuletele de chorizo in unt iar apoi adaugam ouale batute, lasam omleta sa se prajeasca la foc mediu, impingand marginile catre centru cu ajutorul unei spatule sau al unei linguri de lemn, pentru ca lichidul sa se distribuie uniform in tigaie, astfel incat omleta sa se coaca uniform fata a fi necesar sa o intoarcem. Folosim o tigaie mica si preparam fiecare omleta individual pentru fiecare portie.
 
 
 
Cand omleta este gata, o transferam pe o lipie de marime mica sau mijlocie, adaugam cateva frunze de rucola, rosiile cherry taiate in jumatate si cateva fasii de parmezan. Potrivim de sare si piper si rulam. 
 
        
       Pentru a servi, taiem rolul pe mijloc, sau in felii groase de 3-4 centimetri. Aceasta omleta poate fi servita calda sau rece si se potriveste de minune cu un pahar mare cu suc proaspat de portocale.
 
 
Enjoy!

 

Andra Constantinescu

Chef. Mentor. Food critic. Fine dining cognoscente. Explorer of flavours. Creator of experiences.

More Posts - Website - Twitter - Facebook - Pinterest - Google Plus

8 thoughts on “Omleta cu chorizo”

  1. Hello Andra, complimente petru frumosul blog si mult succes in continuare! Merci pentru invitatie; m-am alaturat grupului de gospodine.
    Have a nice weekend! 🙂 xo

  2. Felicitarile mele pentru reteta! Ne-au gatit-o musafirii astazi! Intra in meniul de weekend, garantat! 🙂

Un gand, o idee, o intrebare?

retete, explorari culinare, recenzii de restaurante and more

Aperitiv Bauturi brunch calatorii ceva bun ceva dulce ceva simplu Cina comfort food desert jurnal de calatorie lacto-ovo vegetarian lacto-vegetarian libraria culinara Micul Dejun non-vegetarian ovo-vegetarian paine paine cu maia peste Pranz raw-vegan restaurant review retete de Anul Nou retete de baza retete de Craciun retete de iarna retete de Pasti retete de primavara retete de toamna retete de vara retete rapide salate smochine sparanghel taste of England taste of France taste of India Taste of Italia Taste of London taste of Morocco taste of Romania vegan vegetarian Yotam Ottolenghi
©2017 Mint&Rosemary - Andra Constantinescu. All Rights Reserved. Design by DOJO.