Retete

Taste of Morocco: Cuscus cu ardei si lamai murate [*vegan]

        Cu gandul la vara, la mare si la soare am pregatit astazi acest cuscus cu ardei copti pe gratar si lamai murate: un preparat fresh, plin de culoare, vitamine si savoare. Tare m-am bucurat ca in sfarsit pot sa folosesc lamaile murate pe care le-am pregatit acum trei luni  si despre care va spuneam ca sunt folosite cu precadere in bucataria marocana, dar si in cea indiana. 
        Am servit cuscus-ul la pranz, pe post de fel principal, insa daca doriti il puteti servi si pe post de garnitura la diverse preparate din carne.         
Pentru doua portii (garnitura) sau o portie (fel principal) sunt necesare urmatoarele:
Ingrediente:
200 grame cuscus
250 ml apa clocotita
jumatate de ardei rosu
jumatate de ardei galben
jumatate de ardei verde
o rosie
cateva fire de ceapa verde
o jumatate de lamaie murata
sare
ulei de masline

        Asezam cuscus-ul intr-un vas, turnam apa clocotita si lasam acoperit timp de 5-10 minute, pana cand apa este absorbita in totalitate. Amestecam cuscus-ul cu o furculita pentru a-i da un aspect afanat, nelipicios si adaugam o lingurita de ulei de masline sau de unt.
        Taiem ardeii fasii si rosia in rondele si le prajim pe grill, stropite cu cateva picaturi de ulei de masline. Cand sunt prajite insa inca crocante, le taiem in bucati mai mici si le adaugam in vasul cu cuscus.

        Spalam lamaia murata, pentru a inlatura excesul de sare, inlaturam miezul cu ajutorul unui cutit si folosim doar coaja, taiata in bucatele.


Adaugam lamaia, ceapa verde, potrivim de sare si servim.
Pofta buna! 

8 Comments

Un gand, o idee, o intrebare?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.