Vegetarian Recipes and Blog

Taste of Morocco: Cuscus cu ardei si lamai murate [*vegan]

Andra Constantinescu | December 28, 2011 | Retete
        Cu gandul la vara, la mare si la soare am pregatit astazi acest cuscus cu ardei copti pe gratar si lamai murate: un preparat fresh, plin de culoare, vitamine si savoare. Tare m-am bucurat ca in sfarsit pot sa folosesc lamaile murate pe care le-am pregatit acum trei luni  si despre care va spuneam ca sunt folosite cu precadere in bucataria marocana, dar si in cea indiana. 
        Am servit cuscus-ul la pranz, pe post de fel principal, insa daca doriti il puteti servi si pe post de garnitura la diverse preparate din carne.         
Pentru doua portii (garnitura) sau o portie (fel principal) sunt necesare urmatoarele:
Ingrediente:
200 grame cuscus
250 ml apa clocotita
jumatate de ardei rosu
jumatate de ardei galben
jumatate de ardei verde
o rosie
cateva fire de ceapa verde
o jumatate de lamaie murata
sare
ulei de masline

        Asezam cuscus-ul intr-un vas, turnam apa clocotita si lasam acoperit timp de 5-10 minute, pana cand apa este absorbita in totalitate. Amestecam cuscus-ul cu o furculita pentru a-i da un aspect afanat, nelipicios si adaugam o lingurita de ulei de masline sau de unt.
        Taiem ardeii fasii si rosia in rondele si le prajim pe grill, stropite cu cateva picaturi de ulei de masline. Cand sunt prajite insa inca crocante, le taiem in bucati mai mici si le adaugam in vasul cu cuscus.

        Spalam lamaia murata, pentru a inlatura excesul de sare, inlaturam miezul cu ajutorul unui cutit si folosim doar coaja, taiata in bucatele.


Adaugam lamaia, ceapa verde, potrivim de sare si servim.
Pofta buna! 

Andra Constantinescu

Chef. Mentor. Food critic. Fine dining cognoscente. Explorer of flavours. Creator of experiences.

More Posts - Website - Twitter - Facebook - Pinterest - Google Plus

8 thoughts on “Taste of Morocco: Cuscus cu ardei si lamai murate [*vegan]”

  1. Dragele mele, sunt sigura ca o sa va placa lamaile murate. Si eu am fost reticenta la inceput, de aceea am facut doar 4, insa garantat mai fac o tura!
    Abia astept sa le folosesc si la tagine.

Un gand, o idee, o intrebare?

retete, explorari culinare, recenzii de restaurante and more

Aperitiv Bauturi brunch calatorii ceva bun ceva dulce ceva simplu Cina comfort food desert jurnal de calatorie lacto-ovo vegetarian lacto-vegetarian libraria culinara Micul Dejun non-vegetarian ovo-vegetarian paine paine cu maia peste Pranz raw-vegan restaurant review retete de Anul Nou retete de baza retete de Craciun retete de iarna retete de Pasti retete de primavara retete de toamna retete de vara retete rapide salate smochine sparanghel taste of England taste of France taste of India Taste of Italia Taste of London taste of Morocco taste of Romania vegan vegetarian Yotam Ottolenghi
©2017 Mint&Rosemary - Andra Constantinescu. All Rights Reserved. Design by DOJO.