Retete

Retete de toamna: Bruschetta cu gorgonzola, nuci si pere [*lacto-vegetarian]

        Din categoria “Sapori d’Italia”, astazi va prezint una din gustarile mele preferate: bruschetta cu gorgonzola, nuci si pere. Este o gustare extrem de savuroasa, cu arome intense, pline de personalitate, un aperitiv care poate deschide cu succes o masa festiva, un pranz sau o cina si de asemenea poate fi savurat  pe post de snack, oricand in timpul zilei. 

        Aceasta bruschetta este gata in 10 minute si poate fi preparata cu cateva ore inainte, urmand a fi introdusa la cuptor cu 5 minute inainte de servire. 

        Pentru doua portii avem nevoie de 4 felii de paine (pentru rezultate deosebite folositi paine de casa, bagheta, paine rustica cu seminte sau ciabatta), 50 – 70 grame gorgonzola, cativa samburi de nuca si o jumatate de para taiata in bucatele. Para e optionala, o puteti elimina daca nu va place combinatia dulce-sarat, sau o puteti servi ulterior, separat.
          
        Incepem prin a praji feliile de paine in toaster pana cand capata o culoare brun-aurie frumoasa. Le putem praji si in cuptor, unse cu putin ulei de masline. 
        Pe feliile de paine prajita asezam apoi bucatele de gorgonzola si nuci si dam la cuptor (180 grade) pentru aproximativ 3-4 minute sau pana cand branza incepe sa se topeasca.
       In final adaugam feliile de para, mai lasam la cuptor pentru 1-2 minute si gata! 
       O gustare delicioasa, care se completeaza de minune cu un pahar de vin rosu de foarte buna calitate si care poate face fata cu succes unei mese festive in orice perioada a anului.

Enjoy!

4 Comments

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.