Menta si Rozmarin site de cultura gastronomica, retete si recenzii de restaurante

Retete de toamna: Bruschetta cu gorgonzola, nuci si pere [*lacto-vegetarian]

Andra Constantinescu | decembrie 18, 2011 | Retete
        Din categoria „Sapori d’Italia”, astazi va prezint una din gustarile mele preferate: bruschetta cu gorgonzola, nuci si pere. Este o gustare extrem de savuroasa, cu arome intense, pline de personalitate, un aperitiv care poate deschide cu succes o masa festiva, un pranz sau o cina si de asemenea poate fi savurat  pe post de snack, oricand in timpul zilei. 

        Aceasta bruschetta este gata in 10 minute si poate fi preparata cu cateva ore inainte, urmand a fi introdusa la cuptor cu 5 minute inainte de servire. 

        Pentru doua portii avem nevoie de 4 felii de paine (pentru rezultate deosebite folositi paine de casa, bagheta, paine rustica cu seminte sau ciabatta), 50 – 70 grame gorgonzola, cativa samburi de nuca si o jumatate de para taiata in bucatele. Para e optionala, o puteti elimina daca nu va place combinatia dulce-sarat, sau o puteti servi ulterior, separat.
          
        Incepem prin a praji feliile de paine in toaster pana cand capata o culoare brun-aurie frumoasa. Le putem praji si in cuptor, unse cu putin ulei de masline. 
        Pe feliile de paine prajita asezam apoi bucatele de gorgonzola si nuci si dam la cuptor (180 grade) pentru aproximativ 3-4 minute sau pana cand branza incepe sa se topeasca.
       In final adaugam feliile de para, mai lasam la cuptor pentru 1-2 minute si gata! 
       O gustare delicioasa, care se completeaza de minune cu un pahar de vin rosu de foarte buna calitate si care poate face fata cu succes unei mese festive in orice perioada a anului.

Enjoy!

Andra Constantinescu

Chef. Mentor. Food critic. Fine dining cognoscente. Explorer of flavours. Creator of experiences.

More Posts - Website - Twitter - Facebook - Pinterest - Google Plus

4 thoughts on “Retete de toamna: Bruschetta cu gorgonzola, nuci si pere [*lacto-vegetarian]”

  1. Draga Roxana, sunt sigura ca o sa iti placa combinatia!
    Pentru un plus de savoare, prajeste samburii de nuca intr-o tigaie de teflon, fara unt sau ulei, pentru 2-3 minute 🙂
    pupici :*

Un gand, o idee, o intrebare?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

cultura gastronomica si explorari culinare

Aperitiv Bauturi brunch calatorii ceva bun ceva dulce ceva simplu Cina comfort food desert jurnal de calatorie lacto-ovo vegetarian lacto-vegetarian libraria culinara Micul Dejun non-vegetarian paine paine cu maia peste Pranz raw-vegan restaurant review retete de Anul Nou retete de baza retete de Craciun retete de iarna retete de Pasti retete de primavara retete de sarbatoare retete de toamna retete de vara retete rapide salate smochine sparanghel taste of England taste of France taste of India Taste of Italia Taste of London taste of Morocco taste of Romania vegan vegetarian Yotam Ottolenghi
©2018 Mint&Rosemary - Andra Constantinescu. All Rights Reserved. Design by DOJO.
Menta si Rozmarin