Vegetarian Recipes and Blog

Caise caramelizate cu mascarpone si miere

Andra Constantinescu | December 25, 2011 | ReteteVara
deserturi rapide 
 
caise-caramelizate-mascarpone-vanilie-miere
 

Daca aveti pofta de un desert delicat si aromat, atunci va invit sa incercati aceste caise caramelizate servite cu crema de mascarpone cu vanilie si miere. Iar daca inca nu v-am convins, va mai dezvalui un singur detaliu: se prepara in mai putin de 15 minute.  

 
caise-caramelizate-mascarpone-vanilie-miere
 
 
caise-caramelizate-mascarpone-vanilie-miere
 
Caise caramelizate cu crema de mascarpone si miere

Caise caramelizate cu crema de mascarpone si miere

Ingrediente

  • patru caise
  • patru linguri de zahar brun
  • 40 grame unt
  • patru lingurite de miere
  • 100 grame mascarpone
  • o pastaie de vainilie de bourbon
  • cateva frunzulite de menta proaspata

Metoda de preparare

  1. Taiem caisele in jumatate, scoatem samburii si punem in mijlocul fiecarei jumatati de caisa cate o bucatica se unt si o jumatate de lingura de zahar brun. Le aranjam frumos intr-o tava, pe hartie de copt si le dam la cuptor (la functia de grill daca aveti) pentru 5 minute sau pana cand zaharul se caramelizeaza si caisele capata o culoare brun-aurie.
  2. In timp ce caisele sunt la cuptor, pregatim crema: amestecam crema mascarpone cu semintele unei pastai de vanilie si cu miere.
  3. Aranjam crema intr-un pahar cu picior, adaugam caisele si decoram cu frunzulite de menta proaspata.
http://www.mentasirozmarin.ro/2011/12/reteta-caise-caramelizate.html
Enjoy!
 

Andra Constantinescu

Chef. Mentor. Food critic. Fine dining cognoscente. Explorer of flavours. Creator of experiences.

More Posts - Website - Twitter - Facebook - Pinterest - Google Plus

14 thoughts on “Caise caramelizate cu mascarpone si miere”

Un gand, o idee, o intrebare?

retete, explorari culinare, recenzii de restaurante and more

Aperitiv Bauturi brunch calatorii ceva bun ceva dulce ceva simplu Cina comfort food desert jurnal de calatorie lacto-ovo vegetarian lacto-vegetarian libraria culinara Micul Dejun non-vegetarian ovo-vegetarian paine paine cu maia peste Pranz raw-vegan restaurant review retete de Anul Nou retete de baza retete de Craciun retete de iarna retete de Pasti retete de primavara retete de toamna retete de vara retete rapide salate smochine sparanghel taste of England taste of France taste of India Taste of Italia Taste of London taste of Morocco taste of Romania vegan vegetarian Yotam Ottolenghi
©2017 Mint&Rosemary - Andra Constantinescu. All Rights Reserved. Design by DOJO.