Vegetarian Recipes and Blog

Omleta cu brie si verdeturi

Andra Constantinescu | December 29, 2011 | PrimavaraRetete
omleta cu brie pentru dimineti lenese 
reteta-omleta-cu-brie

V-am mai povestit eu oare cat de mult imi place micul dejun? Micul dejun servit tarziu – ca sa fiu mai corecta :). Ah, dar cred ca stiati deja asta din postul cu acele minunate oua in cuib de rosii. Ocazie cu care ma declar oficial “breakfast fan”, ca sa stiti de acum inainte, sa ziceti ca nu v-am spus. Asadar, daca tot sunt in vacanta si am parte de dimineti lungi si tarzii, astazi m-am hotarat sa ma rasfat cu aceasta minunata omleta pufoasa, cremoasa si delicioasa. Mi-a placut atat de mult, incat as fi fost in stare sa mai imi fac una si la pranz, dar m-am linistit repede cand mi-am amintit ca si maine va fi o dimineata la fel de tarzie si la fel de frumoasa, asa ca am hotarat sa astept 🙂

Reteta este asa cum v-am obisnuit: rapida si usoara, sunt sigura ca o veti indragi si voi la fel de mult. Am sa va dau cantitatile pentru o singura portie si va recomand sa faceti cate o portie deodata, utilizand o tigaie foarte mica. Astfel, veti obtine o omleta perfect facuta, prajita pe exterior si cremoasa in interior. 
 

Omleta cu brie si verdeturi

Omleta cu brie si verdeturi

Ingrediente

    (pentru o portie):
  • doua oua
  • trei felii de branza Brie
  • o bucatica de unt
  • catev fire de verdata (chives, marar, ceapa verde)
  • sare si piper

Metoda de preparare

  1. Topim untul intr-o tigaie antiaderenta la foc mediu.
  2. Separat, batem ouale cu un praf de sare.
  3. Cand untul este topit, turnam usor ouale in tigaie si le lasam sa se prajeasca la foc mediu, folosind o lingura de lemn sau o spatula pentru a impinge marginile omletei catre centru si a lasa continutul sa se prajeasca uniform.
  4. Asezam fellile de branza si acoperim cu un capac, lasand in continuare omleta la foc mic pentru cateva minute, pana cand ouale s-au inchegat iar branza incepe usor sa se topeasca, apoi impachetam omleta in jumatate si mai lasam pe foc aproximativ un minut.
  5. La final adaugam piper negru proaspat macinat si verdeata tocata marunt.
http://www.mentasirozmarin.ro/2011/12/omleta-cu-brie.html

Andra Constantinescu

Chef. Mentor. Food critic. Fine dining cognoscente. Explorer of flavours. Creator of experiences.

More Posts - Website - Twitter - Facebook - Pinterest - Google Plus

10 thoughts on “Omleta cu brie si verdeturi”

Un gand, o idee, o intrebare?

retete, explorari culinare, recenzii de restaurante and more

Aperitiv Bauturi brunch calatorii ceva bun ceva dulce ceva simplu Cina comfort food desert jurnal de calatorie lacto-ovo vegetarian lacto-vegetarian libraria culinara Micul Dejun non-vegetarian ovo-vegetarian paine paine cu maia peste Pranz raw-vegan restaurant review retete de Anul Nou retete de baza retete de Craciun retete de iarna retete de Pasti retete de primavara retete de toamna retete de vara retete rapide salate smochine sparanghel taste of England taste of France taste of India Taste of Italia Taste of London taste of Morocco taste of Romania vegan vegetarian Yotam Ottolenghi
©2017 Mint&Rosemary - Andra Constantinescu. All Rights Reserved. Design by DOJO.