reteta-french-toast
Iarna,  Primavara,  Retete,  Toamna,  Vara

French toast cu sirop de artar

...sau pita fripta-n ou with a twist
reteta-french-toast
De cele mai multe ori retetele simple sunt cu adevarat minunate, iar aceasta paine prajita in ou cu siguranta este una dintre ele. Cred ca fiecare dintre noi a mancat cel putin o data paine cu ou, sau friganele, sau french toast sau pita fripta-n ou – cum ii spune prin partile banatului. Si mai cred ca fiecare dintre noi are reteta sa de suflet. Pentru mine, pita fripta-n ou a fost intotdeauna sarata, ba chiar de multe ori am pus vegeta sau delikat in oul batut, si intotdeauna o prajeam in ulei. O serveam alaturi de o cana de ceai fierbinte si era perfecta pentru serile reci de iarna. Astazi insa am hotarat sa incerc varianta dulce, pentru micul dejun si va pot spune un singur lucru: abia astept sa se faca iar dimineata.
 
French toast cu sirop de artar

French toast cu sirop de artar

Ingrediente

  • 4 felii de paine alba (de preferinta paine mai veche)
  • 2 oua
  • 100 ml lapte
  • o lingurita de zahar
  • unt
  • sirop de artar

Metoda de preparare

  1. Am folosit paine pentru toast, veche de cateva zile, felii groase, taiate pe diagonala, pe care le-am inmuiat in ouale batute cu lapte si cu zahar si le-am prajit in unt timp de 2-3 minute pe fiecare parte, pana cand s-au rumenit. Le-am servit stropite din belsug cu sirop de artar.
http://www.mentasirozmarin.ro/2011/10/french-toast-cu-sirop-de-artar-sau-pita-fripta-n-ou-with-a-twist-lacto-ovo-vegetarian.html
 
Enjoy!

9 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.