French toast cu sirop de artar
...sau pita fripta-n ou with a twist
De cele mai multe ori retetele simple sunt cu adevarat minunate, iar aceasta paine prajita in ou cu siguranta este una dintre ele. Cred ca fiecare dintre noi a mancat cel putin o data paine cu ou, sau friganele, sau french toast sau pita fripta-n ou – cum ii spune prin partile banatului. Si mai cred ca fiecare dintre noi are reteta sa de suflet. Pentru mine, pita fripta-n ou a fost intotdeauna sarata, ba chiar de multe ori am pus vegeta sau delikat in oul batut, si intotdeauna o prajeam in ulei. O serveam alaturi de o cana de ceai fierbinte si era perfecta pentru serile reci de iarna. Astazi insa am hotarat sa incerc varianta dulce, pentru micul dejun si va pot spune un singur lucru: abia astept sa se faca iar dimineata.
French toast cu sirop de artar
Ingrediente
- 4 felii de paine alba (de preferinta paine mai veche)
- 2 oua
- 100 ml lapte
- o lingurita de zahar
- unt
- sirop de artar
Metoda de preparare
- Am folosit paine pentru toast, veche de cateva zile, felii groase, taiate pe diagonala, pe care le-am inmuiat in ouale batute cu lapte si cu zahar si le-am prajit in unt timp de 2-3 minute pe fiecare parte, pana cand s-au rumenit. Le-am servit stropite din belsug cu sirop de artar.
Enjoy!
9 Comments
Ramona Alina
Super yummy!
Brindusa
mmmm sirop de artar! foarte, foarte bune au iesit. O reteta uoara, dar atat de gustoasa!
Amoush
sa stii ca sie eu tot varianta sarata o savuram, dar mai auzeam pe ici pe colo ca cica ar fi si mai buna varianta dulce! nu am mai mancat de ani de zile, dar acum, gata, m-ai convins si o sa incerc! te pup cu drag
Andra
dragele mele, daca le faceti pe astea, sigur o sa patiti ca mine: o sa va placa atat de tare siropul de artar, incat o sa il mancati “pe paine” 🙂
pupici si imbratisari!
catkitchen
La noi in casa e la mare cautare !!!! 😉 Atat de simpla , dar atat de buna !!!! <3
Andra
ai dreptate, draga mea: o reteta simpla si foooarte buna! De foarte multe ori mi s-a intamplat sa redescopar retete simple si am fost uimita de gustul lor extraordinar!
Te imbratisez cu drag! :*
Sisters'Kitchen
Ah,cat sunt de bune!
pupici
Andra
va pup si eu! Si subscriu: sunt taaaare bune! 😛
Anca
Sunt delicioase, eu am facut compozitia fara zahar iar cand au fost gata le-am mancat cu miere. Pur si simplu delicioase!