Vegetarian Recipes and Blog

French toast cu sirop de artar

Andra Constantinescu | October 18, 2011 | IarnaPrimavaraReteteToamnaVara
...sau pita fripta-n ou with a twist
reteta-french-toast
De cele mai multe ori retetele simple sunt cu adevarat minunate, iar aceasta paine prajita in ou cu siguranta este una dintre ele. Cred ca fiecare dintre noi a mancat cel putin o data paine cu ou, sau friganele, sau french toast sau pita fripta-n ou – cum ii spune prin partile banatului. Si mai cred ca fiecare dintre noi are reteta sa de suflet. Pentru mine, pita fripta-n ou a fost intotdeauna sarata, ba chiar de multe ori am pus vegeta sau delikat in oul batut, si intotdeauna o prajeam in ulei. O serveam alaturi de o cana de ceai fierbinte si era perfecta pentru serile reci de iarna. Astazi insa am hotarat sa incerc varianta dulce, pentru micul dejun si va pot spune un singur lucru: abia astept sa se faca iar dimineata.
 
French toast cu sirop de artar

French toast cu sirop de artar

Ingrediente

  • 4 felii de paine alba (de preferinta paine mai veche)
  • 2 oua
  • 100 ml lapte
  • o lingurita de zahar
  • unt
  • sirop de artar

Metoda de preparare

  1. Am folosit paine pentru toast, veche de cateva zile, felii groase, taiate pe diagonala, pe care le-am inmuiat in ouale batute cu lapte si cu zahar si le-am prajit in unt timp de 2-3 minute pe fiecare parte, pana cand s-au rumenit. Le-am servit stropite din belsug cu sirop de artar.
http://www.mentasirozmarin.ro/2011/10/french-toast-cu-sirop-de-artar-sau-pita-fripta-n-ou-with-a-twist-lacto-ovo-vegetarian.html
 
Enjoy!

Andra Constantinescu

Chef. Mentor. Food critic. Fine dining cognoscente. Explorer of flavours. Creator of experiences.

More Posts - Website - Twitter - Facebook - Pinterest - Google Plus

9 thoughts on “French toast cu sirop de artar”

  1. sa stii ca sie eu tot varianta sarata o savuram, dar mai auzeam pe ici pe colo ca cica ar fi si mai buna varianta dulce! nu am mai mancat de ani de zile, dar acum, gata, m-ai convins si o sa incerc! te pup cu drag

  2. dragele mele, daca le faceti pe astea, sigur o sa patiti ca mine: o sa va placa atat de tare siropul de artar, incat o sa il mancati “pe paine” 🙂
    pupici si imbratisari!

    1. ai dreptate, draga mea: o reteta simpla si foooarte buna! De foarte multe ori mi s-a intamplat sa redescopar retete simple si am fost uimita de gustul lor extraordinar!
      Te imbratisez cu drag! :*

  3. Sunt delicioase, eu am facut compozitia fara zahar iar cand au fost gata le-am mancat cu miere. Pur si simplu delicioase!

Un gand, o idee, o intrebare?

retete, explorari culinare, recenzii de restaurante and more

Aperitiv Bauturi brunch calatorii ceva bun ceva dulce ceva simplu Cina comfort food desert jurnal de calatorie lacto-ovo vegetarian lacto-vegetarian libraria culinara Micul Dejun non-vegetarian ovo-vegetarian paine paine cu maia peste Pranz raw-vegan restaurant review retete de Anul Nou retete de baza retete de Craciun retete de iarna retete de Pasti retete de primavara retete de toamna retete de vara retete rapide salate smochine sparanghel taste of England taste of France taste of India Taste of Italia Taste of London taste of Morocco taste of Romania vegan vegetarian Yotam Ottolenghi
©2017 Mint&Rosemary - Andra Constantinescu. All Rights Reserved. Design by DOJO.