Vegetarian Recipes and Blog

Cupcakes cu vanilie

Andra Constantinescu | September 18, 2011 | IarnaPrimavaraRetete
deserturi pentru incepatori

cupcakes cu vanilie

reteta-cupcakes-cu-vanilie
 
Dupa o saptamana lunga si obositoare nimic nu poate fi mai reconfortant decat o dimineata tarzie de duminica scaldata in soare, cu aroma de cafea si parfum de vanilie! Asa ca nu mai stati pe ganduri, invitati-va prietenele la o sueta si rasfatati-va cu o cafea buna si cu aceste cupcakes pufoase, cu crema fina si aromata! Desigur ca printe subiectele de discutie vor fi si cele legate de dieta si sport, insa, nu-i asa, de sport si dieta ne apucam de luni, ca doar’ cine a mai auzit sa incepi dieta duminica?

Cupcakes cu vanilie

Cupcakes cu vanilie

Ingrediente

    (pentru blat):
  • 110 grame faina cu agent de crestere
  • 110 grame zahar
  • 110 grame unt
  • doua oua
  • o lingurita de esenta de vanilie
  • (pentru crema):
  • 500 grame zahar pudra
  • 250 grame unt
  • o lingurita de extract de vanilie
  • o lingura de apa
  • (pentru decor):
  • zahar colorat

Metoda de preparare

  1. Se preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.
  2. (blatul):
  3. Se topeste untul intr-o craticioara si se lasa la racit, cat sa nu mai fie fierbinte.
  4. Intr-un castron se cerne faina, se adauga zaharul, apoi ouale, untul topit si esenta de vanilie si se amesteca bine cu o lingura de lemn sau cu mixerul. Apoi, cu o lingura, se pune compozitia in formele de hartie, umplandu-le cam pe trei sferturi.
  5. Se introduc cupcake-urile in cuptorul incins la 180 de grade timp de aproximativ 15 minute. Verificam daca aluatul este copt cu ajutorul unei scobitori pe care o introducem in mijloc - si daca aceasta iese curata - atunci putem scoate tava din cuptor.
  6. (crema):
  7. Intr-un castron, amestecam untul (este bine ca untul sa fie la temperatura camerei) cu zaharul pudra, vanilia si apa pana cand obtinem o crema fina. Se transfera intr-un pos.
  8. Se scot cupcake-urile din cuptor, se lasa sa se raceasca, apoi se aplica crema si decoratiunile.
http://www.mentasirozmarin.ro/2011/09/cupcakes-cu-vanilie.html

 
 

Andra Constantinescu

Chef. Mentor. Food critic. Fine dining cognoscente. Explorer of flavours. Creator of experiences.

More Posts - Website - Twitter - Facebook - Pinterest - Google Plus

11 thoughts on “Cupcakes cu vanilie”

  1. Lia draga, e prima data cand le-am facut si atat de tare mi-au placut, incat cu siguranta o sa mai repet figura asta!
    Si cine stie, poate intre timp apare vreo dieta cu cupcakes – si atunci ne-am scos! :))

  2. Anamaria, faina cu agent de crestere cred ca poti gasi in supermarketurile mai mari gen Real, Carrefour. Daca totusi nu gasesti, poti folosi faina normala in care adaugi praf de copt respectand instructiunile de pe plicul de praf de copt pentru a doza cantitatea.
    Pupici si spor la cupcakes 🙂

  3. Pingback: {Vanilla Cupcakes} – Cupcakes cu vanilie | Pastry Workshop

Un gand, o idee, o intrebare?

retete, explorari culinare, recenzii de restaurante and more

Aperitiv Bauturi brunch calatorii ceva bun ceva dulce ceva simplu Cina comfort food desert jurnal de calatorie lacto-ovo vegetarian lacto-vegetarian libraria culinara Micul Dejun non-vegetarian ovo-vegetarian paine paine cu maia peste Pranz raw-vegan restaurant review retete de Anul Nou retete de baza retete de Craciun retete de iarna retete de Pasti retete de primavara retete de toamna retete de vara retete rapide salate smochine sparanghel taste of England taste of France taste of India Taste of Italia Taste of London taste of Morocco taste of Romania vegan vegetarian Yotam Ottolenghi
©2017 Mint&Rosemary - Andra Constantinescu. All Rights Reserved. Design by DOJO.